Ne treba im mnogo prostora: Ove biljke su idealne za mali stan

Biljke doprinose kvalitetu vazduha i stvaraju prijatnu energiju.

aloe vera
Pixabay.com

Pozicioniranje biljaka u malom prostoru zahteva deo odgovornosti, stoga budite sigurni da izaberete onu koja će se definitivno isplatiti. Takve biljke tolerisaće malo svetla i vode, pa neće mnogo nizrasti u ionako već maloj i prepunoj sobi. Pogledajte spisak od pet savršenih biljaka i izaberite one koje vam najviše odogovaraju.

Pet savršenih biljaka

Za jednostavan, prirodan i zdrav način oslobađanja od stresa odaberite nanu. Usitnite ili žvaćite list mente koji ispušta jaku aromu dobru za smirenje živaca, smanjenje mučnine i osvežavanje daha. Menta dolazi u različitim varijantama i lako se uzgaja. Samo se potrudite da ima dovoljno svetla cele godine.

Lavanda ima jak miris koji je odličan za osveženje sobe. Kako biste održali miris, možete osušiti listove i napraviti vrećice za ormare. Lavanda voli sunce i vazduh stoga je držite pored otvorenog prozora. Držite je u peskovitom tlu koje se lako suši, jer koren brzo truli na vlazi.

Aloe veru smatrajte vašim ličnim lekom, barem kad su posredi iritacije kože poput opekotina od sunca. Samo prepolovite list i iscedite tečnost na bolno mesto. Aloe vera je savršena za sobe u kojima nema mnogo sunca i ne zahteva mnogo vode. Biljku je lako održavati, a njene koristi su velike.

Afrička ljubičica je savršen cvet za malu studentsku sobicu. Dovoljno je mala da je se može smestiti bilo gde, ne treba joj mnogo vode, a uspeva na različitim temperaturama. Cvet nije poznat samo po svojoj lepoti nego i što osvežava vazduh i uklanja štetne čestice.

Kroz brigu o kaktusu možete naučiti neke stvari o sebi. U slučaju da ugine znaćete da ste nemarniji od pustinje. Još uvek se vode rasprave o tome štiti li kaktus ispred kompjutera od zračenja. Glavno pravilo za uzgoj – nemojte preterati sa vodom.