NE TROŠITE PARE NA NOVE: Pet fenomenalnih trikova da DEKORIŠETE STARE KUHINJSKE PLOČICE

Kuhinja
Pixabay.com

Zašto ne biste svoje stare pločice dekorisali na ove načine?!

 

Izbor kuhinjskih pločica je sigurno najozbiljnija odluka tokom preuređenja kuhinje, a verovatno i najskuplja. Ipak, postoje načini da vaše stare pločice, koje su vam dosadile, dekorišete tako da dobijete prostor u kojem ćete opet sa uživanjem spremati hranu.

Plutani čepovi

Vaše pločice će izgledati tako rustično, a osveženo ako ih dekorišete plutanim čepovima. Izbor je na vama da li ćete ih lepiti jedan pored drugog, vertikalno ili horizontalno, samo je važno da koristite lepak koji će moći da ih zadrži na klizavoj podlozi pločica. Ok, ovo ne znači da bi trebalo svaki dan da se “lešite” od vina, kako bi nakupili što više plutanih čepova. Možete, na primer, da zamolite prijatelje da vam ih skupljaju.

Domine

Da, baš na tu društvenu igru mislimo. Njihova crna podloga sa belim tufnama mogla bi da se odlično uklopi u svaku kuhinju, a opet ih možete po svom izboru lepiti, odabirajući tek poneku pločicu.

Čepovi za flaše

Ovde je postupak isti kao i sa plutanim, samo što u ovom slučaju možete imati kolorit raznobojnih boja na pločicama, zato što se ovi čepovi mogu naći u raznim bojama.

Podmetači

Podmetači za čaše mogu fenomenalno da prekriju vaše stare pločice i naprave od vaše kuhinje pravi dizajnerski raj. Posebno je zanimljivo ako ih skupljate tokom putovanja, pa onda vam oni budu i podsetnik na ono što ste proživeli na njima.

Razbijeni tanjiri

Naravno da ovo ne znači da bi trebalo da polupate sve tanjire po kući, već je za ovu dekoraciju dobro da iskoristite one koji su vam već okrnjeni. Umotajte ih u kuhinjsku krpu i nekoliko puta lupite čekićem po njima. Razbijene delove lepite po pločicama onako kako vam se dopada.