Ne verujte u ovo: Najveće zablude o ženskom orgazmu!

Oko 70 odsto žena ne postiže redovno orgazam tokom seksa. Uglavnom to zavisi od toga koliko je žena uzbuđena. Ako žena nije uzbuđena i nije zainteresovana za seks niti za orgazam, vrlo je verovatno da orgazam neće postići.

Ako ste se ikad pitali šta se događa s orgazmom i zašto ga je nekada moguće postići, a ponekad ne – niste jedini. Kako biste što bolje razumeli taj fenomen, donosimo vam neke najveće zablude kad je ženski orgazam u pitanju.

1. zabluda: Žene ne mogu da postignu orgazam tokom analnog seksa

Istina: “Neke žene postignu orgazam tokom analnog seksa, a mnogi veruju da to mogu samo muškarci zbog seksualne osetljivosti prostate. Međutim, analna penetracija uzrokuje veliku senzaciju – to je jedna od najintenzivnije ispunjavajućih seksualnih aktivnosti i ako uživate u tome, jer ne uživaju svi, onda definitivno možete da postignete orgazam”, objašnjava stručnjak Kerol Kvin.

Veliki razlog zbog kojeg žene ne žele analni seks je taj što mnogi muškarci u tome nisu dobri. “Mnogi muškarci ne znaju šta rade i kako bi to trebalo da rade, a to ženama uzrokuje bol. Nespretan analni seks i te kako može da bude bolan. Zato zapamtite da su opuštenost, lubrikanti i komunikacija najvažniji ako to želite da uradite kako treba”, savetuje Kvin.

2. zabluda: Ako ne možete da postignete orgazam prilikom seksa, nešto s vama nije u redu

Istina: “To je netačno”, tvrdi Kerol. “Oko 70 odsto žena ne postiže redovno orgazam tokom seksa. Uglavnom to zavisi od toga koliko je žena uzbuđena. Ako žena nije uzbuđena i nije zainteresovana za seks niti za orgazam, vrlo je verovatno da orgazam neće postići. Nažalost, mnogim ženama takav seks je uobičajen. Nisu dovoljno uzbuđene, a partner se ne trudi da im pomogne u tome”, objašnjava Kerol.

3. zabluda: Žene nakon orgazma nisu pospane

Istina: “Neke žene i muškarci se nakon orgazma osećaju energično, a neke žene i muškarci nakon orgazma zaspu. Postoji razlog zašto neke žene masturbiraju kako bi lakše zaspale i to je to”, tvrdi ovaj stručnjak.

4. zabluda: Žene nakon orgazma uvek žele da se maze

Istina: “Neke žene nakon orgazma osećaju vrućinu i ne žele da ih partner uopšte dira nakon seksa. Neke žele da se grle i ljube. To nema veze s polovima, već sa pojedincima”, kaže Kerol.