Ovakvog ga još nismo videli! Kakva transformacija!

 

Najiščekivaniji regionalni film godine “Ustav Republike Hrvatske – Ljubavna priča o mržnji” nedavno je na uglednom Montreal World Film Festivalu osvojio Grand Prix Amerike, nagradu za najbolji film, jednoglasnom odlukom žirija.

Reč je o ostvarenju doajena filma, Rajka Grlića koji je publiku već oduševio filmovima kao što su “Samo jednom se ljubi”, “Karaula”, “Neka ostane među nama”… On ovoga puta donosi vrlo intimnu, ljubavnu priča o četvoro ljudi koji žive u istoj stambenoj zgradi u centru Zagreba. Priča je o ljudima koji su međusobno vrlo različiti, od društvenog statusa do seksualne orijentacije, od političkog stava do religija kojima pripadaju ili ne pripadaju.

 

U glavnoj ulozi pojavljuje se proslavljeni srpski glumac Nebojša Glogovac u najkompleksnijoj roli u karijeri. On glumi profesora u penziji, koji je pritom deklarisani homoseksualac i travestit, dok uz njega još igraju Ksenija Marinković, Dejan Aćimović i Božidar Smiljanić, a scenario potpisuje Ante Tomić zajedno sa Rajkom Grlićem. 

Film donosi priču koja razotkriva sve naše netrpeljivosti, predrasude i mržnju prema različitostima. To je priča o hrabrosti da danas budeš ono što jesi i pokušaju da se uprkos svemu voli.

 

Ovaj se film pita da li se neko uronjen u predrasude i mržnju može pretvoriti u normalno ljudsko biće i da li takav neko može ići i korak dalje i pokazati da je ispod ledene maske satkan od ljubavi.loading...