NEĆE VAM DONETI NIŠTA DOBRO: Ove bračne savete NIKADA ne treba poslušati

Onog trenutka kad kažete sudbonosno "da" svom partneru, niste sebi osigurali sreću do kraja života. Brak zahteva puno truda i ulaganja.

Venčanje
pixabay.com

Ponekad napori koje ulažemo funkcionišu, ponekad ne, a u trenucima kada nije sve idealno vrlo često dobijemo gomilu saveta i predloga kako da popravimo stvari.

Međutim, iako su ti saveti obično dobronamerni, neke je ipak bolje zanemariti.

Predstavljamo vam tri saveta za “srećan” brak koja nikada ne bi trebalo da poslušate.

1. U redu je ako nema seksa

Nedelju ili dve, pa i mesec dana bez seksa, naravno, ne moraju da znače da postoje problemi u vašem braku. Međutim, seks je bitan deo bračnog života i ako izostaje duže vreme, to nije u redu i verovatno znači da nekakav problem ipak postoji.

Ako vaš seksualni život više gotovo da i ne postoji, vreme je za razgovor sa suprugom kako biste zajedno došli do odgovara na pitanje šta se događa i rešili problem. U suprotnom, vaš problem može da postane sve ozbiljniji, a posledica može biti i emocionalno udaljavanje.

2. Učinite svaki zajednički trenutak posebnim

Drugim rečima, kad god ste zajedno napravite nešto posebno, organizujte večeru uz sveće, isplanirajte beg za vikend… Pitanje je – želite li zaista stalno da budete pod pritiskom da morate da uradite nešto čarobno i za pamćenje svaki put kad ste zajedno? Iako mini beg ponekad može da bude super, i svakodnevne, potpuno obične aktivnosti nisu loše. “Bacite” se na čišćenje kuće ili zajedno prošetajte psa.

3. Roditeljstvo će rešiti sve probleme

Ovaj savet ljudi često daju kada u nečijem braku krene loše razdoblje, međutim, ovo je jedan od saveta koje nikako ne smete da poslušate. Ako vaš suprug i vi prolazite kroz loše razdoblje, puno se svađate, udaljili ste se… dete će možda rešiti vaše probleme – ali na vrlo kratko vreme, a kada početno uzbuđenje dođe kraju, vratiće se svi problemi koji su vas morili pre bebe, kao i neki novi jer roditeljstvo je takođe stresno i ponekad je samo ono dovoljno da se odnos naruši. Dakle, pre nego se “bacite” na pravljenje dece, popravite svoj odnos.