NEDOPUSTIVO: Ako želite vrhunski seks, na ovih pet stvari zaboravite

Da li se i vama ovo dešava?!

seks
Flickr/Kena Sen

Tokom seksa usresređeni smo na užitak i zabavu, ali na pameti bi nam uvek trebale biti i stvari koje mogu pokvariti celi doživljaj. Pročitajte kojih to pet grešaka baš nikada nije dozvoljeno raditi u krevetu.

1. Podceniti rizik od polno prenosivih bolesti

Pitati partnera da li se testirao na spolne bolesti nije dovoljno da se zaštitite od moguće zaraze, naročito ako još niste imali seksualni odnos. Seks bez prezervativa znači rizik od dobijanja polno prenosivih bolesti. Naročito u današnje vreme kada bolesti poput gonoreje i drugih polno prenosivih bolesti postaju teže izlečive jer se razvija rezistencija na lekove.

2. Koristiti istovremeno lubrikante na bazi ulja i kondome od lateksa

Koristite li prezervativ napravljen od lateksa, nemojte koristiti i lubrikant na bazi ulja, uključujući prirodne lubrikante poput maslinovog ili kokosovog ulja zato jer će ulje oštetiti lateks i kondom će biti nedelotvoran. Uz prezervativ najbolje je koristiti lubrikant na bazi vode ili silikona.

3. Koristiti kriva seksualna pomagala

Za igrice u krevetu dobro je koristiti jedino pomagala napravljena specifično za korištenje tokom seksa. Lekari hitne službe neretko vide slučajeve pacijenata s oštećenim intimnim delovima zbog korištenja neprimerenih predmeta, pa čak i hrane tokom seksualnog odnosa.

4. Požurivati partnera da doživi vrhunac

Preveliko fokusiranje na doživljavanje vrhunca može biti štetno jer će stvoriti napetost među partnerima. Ponekad do vrhunca neće doći i to je u redu. Ako partner(ka) ne može doživeti vrhunac, najbolji način da to promijenite je da samostimulacija postane zajednička aktivnost. Na primjer, možete se ljubiti ili gledati partnera dok se dira. Kada prihvatite da penetracija nije nužna za orgazam, puno ćete više uživati tokom seksa.

5. Pokušavati stvari koje su previše za vas

Isprobavanje novih stvari u seksu uvek je dobrodošlo, ali nemojte preterivati. Upustite li se u egzibicionističke poze koje su previše za vas mogli biste se povrediti, odnosno možete naneeti povrede svojim intimnim organima, kako žene tako i muškarci. Zbog toga nove poze uvek isprobavajte lagano i opušteno. Kada ih svladate, možete postati više energični.