NEGATIVAC PO ULOGAMA, POZITIVAC PO OPREDELJENJU: Sećate ga se iz “Senki” i “Južnog vetra”, a evo ŠTA SADA RADI Trojpec

Harizmatični glumac Miloš Petrović, ili kako sam više voli, Trojpec, najveću popularnost ostvario je nakon uloge makroa Stavre u Senkama nad Balkanom, kao i učešćem u filmu Južni vetar koji je osvojio region.

Hiishii photo

Sa Milošem smo razgovarali o drugom delu ovog trilera, nekim novim projektima, ali smo se zajedno vratili i u njegovo detinjstvo, kada je, u šarenim šuškavcima, gledajući Moćne rendžere i Srećne ljude, kroz smeh i šalu pokušavao da prikrije svu turbulenciju ovog doba.

Kako kaže, za glumu se odlučio iz mnogo razloga, a jedan od njih je i društveno-odgovorna uloga koju ovaj poziv sa sobom nosi. Iako mu ta vrsta odgovornosti prema onima koji ga gledaju na televiziji, u bioskopu i pozorištima, naročito prema mladima predstavlja veliko zadovoljstvo, ume da bude i izazov.

„Zbog te odgovornosti neprestano moram biti svestan svojih postupaka, ali to je dobra stvar i za mene. Tera me da budem bolji“, kaže Miloš.

Dodaje da je nedavno odlučio da se bavi glumom, iako je diplomirao pre ravno 10 godina.

„Tačnije, gluma je pre par godina odlučila da se bavi mnome i na tome sam joj neizmerno zahvalan. Mislim da je svakom mladom čoveku jako važna podrška, pogotovo ako je gluma njegov odabir. Sa druge strane, jednako je bitno imati i nekoga ko će racionalno sagledati sve mogućnosti, naše i tržišne, i na to nam skretati pažnju ne bi li nas držao u pripravnosti za stvari koje mogu da se dese“, navodi Trojpec.

Priča nas je zatim vratila u Miloševo detinjstvo i poslednju deceniju prošlog veka, koju kako kaže pamti po šarenilu šuškavaca, glomaznim patikama, brzim naočarama, i kultnim serijama Moćni rendžeri Srećni ljudi.

„Sećanje na školske klupe i povratak u đačke dane u meni budi mnoštvo uspomena, većinom srećnih. Međutim, kako je ovo vreme bilo puno promena i nesigurnosti, ja sam kao klinac izgradio mehanizam da kroz to prođem što bezbolnije, pa sam tako rešio da šala bude moja odbrana. I to je do danas ostao moj lek za teška vremena“, priča on.

O povratku modnih komada iz ’90ih, Miloš govori sa ushićenjem, jer nikada nije prežalio dva šuškavca koje je u ovom periodu kupio i posle samo nekoliko meseci prerastao. Zato ga oduševljava i ponovni dolazak retro-futurističkih patika, poput modela adidas Ozweego, sa naglašenim linijama đona.

To bi bio model koji bi u ono vreme obuo na belu čarapu, šuškavac i otišao pravac na maturu, tvrdi kroz smeh.
Moda ’90ih i Ozweego nisu jedino što se vraća na scenu, već su tu i nova sezona serije Senke nad Balkanom, kao i drugi deo filma Južni vetar. Pošto je njegov lik Stavra ubijen u prvoj sezoni Senki, Miloš se posebno raduje povratku ove serije na male ekrane, jer će je, kako kaže, gledati bez treme i kao nemi posmatrač.

„Što se tiče Južnog vetra, pratim stanje mog lika Sukija, koji je još uvek u indukovanoj komi na VMA, i molim se za njega svaki dan da se probudi“, šaljivo odgovara Miloš.

Avgust je dobrim delom proveo na moru, gde je punio baterije za nove projekte, među kojima su prvo na redu nastavak Žigosanih u reketu i snimanje nove serije pod nazivom Klan Bobana Skerlića. Jedva čekamo da vidimo šta nam je to novo Miloš skrčkao!