NEKA BELA ODEĆA BUDE I OSTANE BELA: Trikovi koji vam mogu pomoći u SKIDANJU MRLJA

Leto je sezona kada često nosimo belu odeću, koju neretko i poflekamo. Evo kako da skinete fleke sa bele odeće.

pixabay.com

Sa nekim flekama je lako izaći na kraj, druge je gotovo nemoguće skinuti, a sve je još gore ako je poflekana odeća bele boje. Ipak, postoje neki trikovi koji vam mogu pomoći u skidanju mrlja.

Dakle, pre nego što bacite belu majicu koju ste isflekali kečapom, na primer, probajte neki od sledećih trikova.

Sirće

Ne samo da salatu čini ukusnijom, već može da vam pomogne i da se otarasite upornih fleka.

Jedan od načina je da ga pomešate sa vodom i u to potopite odeću, pre nego što je regularno operete u mašini.

Druga opcija je da u mašinu za veš sipate malo sirćeta da bi se veš bolje oprao.

Ako vam je i dalje potrebno nešto jače, pomešajte sirće sa malo sode bikarbone, da napravite pastu, a onda natrljajte na mrlju. Za najbolje rezulate ostavite da deluje oko sat i po pre pranja.

Soda bikarbona

Možete je koristiti i bez sirćeta, za skidanje fleka. Pomešajte je sa vodom, potopite isflekanu odeću i ostavite da deluje oko sat i po.

Alternativa je da napravi pastu od sode bikarbone i vode i da je nanesete na fleku, pre nego što odeću ubacite u mašinu na pranje.

Alkohol

Naravno, ne govorimo o flaši vodke ili nečemu sličnom, već o čistom, medicinskom alkoholu, koji je sjajan za tretiranje fleka.

Jednostavno sipajte alkohol na mokru odeću koja je isflekana, ostavite da deluje, a zatim uobičajeno operite u mašini za veš.

Hidrogen peroksid

Dovoljan je hidrogen peroksid od tri odsto za tretiranje fleka i mrlja. Naravno, što je fleka “svežija”, tj. što ga pre nanesete na isflekanu odeću, to bolje, ali čak i ako je prošlo dosta od trenutka kada je fleka nastala, može da vam pomogne.

Stručnjaci kažu da možete i da dodate malo hidrogen peroksida u mašinu za veš kako bi beli veš bio blistavo beo.loading...