NEKA SVE BUDE IGRA: Savršeni načini da dete jako rano NAUČI STRANE JEZIKE

Svakodnevno smo svedoci sve većeg značaja engleskog jezika. Potreban nam je u svakodnevnim aktivnostima, kao što su korišćenje savremene tehnologije i uređaja, u procesu obrazovanja kao i na poslovnom polju.

pixabay.com

Zbog toga, engleski  jezik govori sve veći broj ljudi, on postaje jedan od najrasprostranjenijih jezika koji se koristi u svim delovima sveta. Znajući sve ovo, roditelji usmeravaju decu na učenje engleskog jezika još od najranijeg detinjsva, a odlična pomoć u učenju i usvajanju novih reči i termina su igrice za učenje engleskog.

Različite igrice za učenje engleskog jezika podstiču usvajanje novih reči 

Deca od najranijeg uzrasta imaju potrebu za kretanje, zabavom, smehom, različitim vrstama oktivnosti, odnosno, jednom rečju imaju potrebu za igrom. Uz pomoć igre deca upoznaju svet oko sebe i uče sve vreme. Kada je reč o učenju jezika, igra je odličan alat uz pomoć koga se veoma lako, jednostavno i dugoročno pamte i usvajaju nove reči, pojmovi, gramatička pravila određenog jezika. Danas se može pronaći veliki broj igrica za učenje jezika koje će zabaviti vašu decu na edukativan način, a odraslim članovima vaše porodice pomoći će da na zabavan način obnovite znanje koje imate.

Za razliku od tradicionalnog učenja, koje je podrazumevalo sedenje i pažljivo praćenje predavanja, igrice za učenje engleskog jezika na zabavan način, kroz pokret, strateško i kreativno promišljanje podstiču verbalno i telesno izražavanje, što dovodi do usvajanja drugog jezika bez velikog truda i napora.

Pri izboru igrica za učenje engleskog jezika obratite pažnju na uzrast za koji su prilagođene, i kojim nivoima poznavanja engleskog jezika. Počnite od onih najjednostavnijih sa osnovnim pojmovima, a kasnije pređite na one koje zahtevaju veće poznavanje engleskog jezika. U nastavku pročitajte naše predloge igrica na engleskom jeziku, koje možete kupiti na našem tržištu u radnjama koje prodaju igračke, dobro snadbevenim knjižarama koje imaju edukativni sadržaj za mališane. Ukoliko ste fan kupovine iz svog doma, lako ih možete naručiti preko interneta.

Prve reči na engleskom jeziku uz igru memorije

Ukoliko želite da vaša deca što ranije krenu sa usvajanjem engleskog jezika, odličan način da ih uvedete u svet novih reči može biti igra memorije. Ova vrsta igrice za učenje engleskog jezika traži od najmlađih da spoje dve iste karte na kojima se nalaze isti pojmovi i da ih imenuje. Igra memorije je odlična za usvajanje osnovnih pojmova, kao što su boje, oblici, voće, povrće, i slični pojmovi na zabavan način.

Igrice za učenje engleskog koje podstiču strateško razmišljanje

Sve popularnija igrica za učenje engleskog jezika je „Discover The City“. Pred igrače stavlja figure, karte, a na njima je zadatak da izgrade svoj grad i otkriju skrivena mesta, i veoma je slična društvenoj igri Monopol koju igraju generacije unazad. Za vreme igranja igre, potrebno je da igrač stalno promišlja, razvija strategiju, da koristi i razume rečenice i fraze na engleskom jeziku. Samo igranje ove igrice za učenje engleskog jezika može trajati nekoliko sati, pa ukoliko se vi ili neko od vaših saigrača umori, slobodno možete napraviti pauzu a kasnije nastaviti sa mesta na kome ste prekinuli igru.