Zimski dekor nije teško izvesti, treba vam samo malo prirodnih elemenata, zelenila, obavezne bele boje i detalja koji pozivaju da se ušuškate i gledate omiljenu seriju. Ostalo je prepušteno vašoj mašti.

Skandinavski stil

Dnevna soba
Pixabay.com

Nema boljeg uređenja za zimu od skandinavskog. Funkcionalnost i minimalizam glavna su obeležja ovog stila, a mera i balans ključne reči. Siva je boja koja se odlično uklapa u skandinavski stil, da li na zidovima, tapetama ili detaljima. Ali tu su plavi, pa i tirkizni akcenti na stazama, tepisima, jastucima, a ako želite romantični efekat, opredelite se za kombinaciju sive i puder roze.

Zanimljiv detalj su kožne fotelje koje deluju malo izlizano i rustično, a opet ne suviše staro. U svaki prostor valja uneti element inspirisan prirodom, a ne bi bilo loše napraviti oazu bez tehnoloških sredstava. I zato, probudite se u spavaćoj sobi bez televizora, tableta, telefona.

Neutralni tonovi

pixabay.com

Držite se bele i neutralnih tonova. Ne samo da podsećaju na sneg i zimu, nego i smiruju. Možete ih razbiti detaljima u jarkim bojama, ali za pravu atmosferu snežne bajke, nemojte. Ostavite sve belo ili još bolje, neka sve bude u različitim nijansama, čime će se stvoriti utisak mnoštva belih prekrivača. Mlečno bela, krem, bež, šampanj, sve te nijanse dolaze u obzir.

Toplina

Dnevna soba
Pixabay.com

Nekoliko je načina da unesete toplinu u dom. Kamin se podrazumeva, on je zvezda zimskog dekora, ali ne zaboravite sporedne “glumce”. Neka udobnost bude prioritet, ubacite jastuke, prekrivače, veštačko krzno. Sve što podiže raspoloženje dobrodošlo je u zimskom enterijeru.

Mirisi su važni, nabavite sveće sa mirisom cimeta, jabuke ili nekim drugim koji vas asocira na najhladnije godišnje doba. Ako želite veće promene, gledajte da u dnevnu sobu unesete kombinaciju čokolade i moke, sa nekim detaljem u jarkožutoj boji.

Čokoladni dvosed, moka zidovi i žuti tepih su dobitna kombinacija koja će učiniti da prostor izgleda toplo. Malo narandžaste boje takođe će uneti toplinu i vedrinu u dom.