NEKA VAM NE BUDE NEUGODNO U DRUŠTVU: Ovi saveti će vam pomoći da se konačno rešite NEPRIJATNOG MIRISA ispod pazuha

pazuh
foter.com

Stigle su prve vrućine, a s njima i pojačano znojenje. Neugodan miris ispod pazuha koji ponekad osetite je rezultat stvaranja bakterija. Uz ova četiri pravila omogućićete žlezdama da nesmetano obavljaju svoju funkciju, a pritom smanjiti taj miris.

 

Kad osetite da vam je pazuh mokar, a niste u prilici da se istuširate, znoj upijte papirnim ubrusom ili se osvežite antibakterijskom vlažnom maramicom.

U nastavku pročitajte koja su to četiri brzinska rešenja protiv jakog i neprijatnog mirisa znoja!

1. Uklonite dlačice

Tokom toplih dana redovno uklanjajte dlačica ispod pazuha. Tako ćete odmah smanjiti stvaranje neugodnog mirisa jer se upravo na dlačicama zadržavaju bakterije koje ga izazivaju.

2. Dezodorans

Nakon svakog tuširanja obavezno ispod pazuha stavite dezodorans. Najbolji su oni bez aluminijuma jer ne zatvaraju pore i ne remete rad žlezda znojnica.

3. Maramice

Kad osetite da vam je pazuh mokar, a niste u prilici da se istuširate, znoj upijte papirnim ubrusom ili se osvežite antibakterijskom vlažnom maramicom. Kad se pazuh osuši, ponovo nanesite dezodorans. Kada ste kod kuće, pazuh prebrišite maramicom natopljenom u mešavinu jabukovog sirćeta i vode.

4. Ulošci

Ako se intenzivno znojite da vam se na odeći ne bi videle tamne mrlje od znoja, ispod pazuha možete staviti dnevne uloške koji upijaju znoj i koji su ispod većine odevnih predmeta s rukavima neprimetni. Ulošci su dostupni u svuda, a osim što će upiti znoj sprečiće nastajanje neugodnih mirisa.