NEKAD JE RAZVOD JEDINO REŠENJE: Ovo su znaci da je brak zapao u krizu i da mu nema spasa

Potpuno je u redu da imate sumnje, da se dvoumite i ne znate da li je to prava odluka. Pre nego što bilo šta saopštite partneru ili deci, budite sigurni u vašu odluku.

Raskid
Pixabay.com

Važno je da sebi postavite pitanje koji to cilj imate ispred sebe i da li je on ostvariv samo ako se razvedete. Postoji razlika u tome da želite razvod i da želite drugačiju vezu sa vašim partnerom. Zapitajte se koji savet biste dali vašem najboljem prijatelju da se nalazi u vašoj situaciji.

Bilo bi dobro da postoji jedan jasan pokazatelj da li vam treba razvod ili ne. Vaš brak neminovno ide ka razvodu ukoliko primetite neki od sledećih pokazatelja.

Ne večerate zajedno – Izbegavate da se okupite zajedno uveče ili odlazite u krevet ranije kako biste izbegli bilo kakav intimni kontakt sa partnerom.

Vaš partner boluje od nekog oblika zavisnosti, ali odbija lečenje –  Poroci i zavisnost vode brak u propast ako onaj partner koji ima problem ne želi da potraži i prihvati pomoć.

Zajedno ste samo zbog dece – Između vas ne postoji više ljubav i požuda već ste zajedno zbog dece i ne želite da ona pate zbog vašeg razvoda.

Ne zabavljate se –  Vaš odnos je upao u kolotečinu i ne vidite više ništa zabavno i uzbudljivo u braku.

Živite potpuno odvojenim životima – Toliko ste se otuđili da više ni ne znate šta se dešava u životu vašeg partnera.

Nemate više seks – Izbegavanje intimnosti je glavni pokazatelj da više niste jedno za drugo i da je najbolja opcija da razmislite o razvodu.

Slažete se da se viđaju sa drugim ljudima – Ukoliko bi vam bilo ok da se vaš partner viđa sa nekim drugim i ima seks sa tom osobom, onda je vreme da se pozdravite.

Nema poštovanja – U braku je veoma važno da poštujete jedno drugo i da se međusobno uvažavate, piše Njomanshealthmag. Bez toga nemate nikakvu osnovu za dobar i skladan brak.

Ismevaju vas pred drugima, ili vam se rugaju u lice – Ukoliko vas partner ismeva i priča vam da ne vredite i da niste dostojni njega okrenite se i završite priču sa njim.

Ne ide vam se kući – Radite do kasno i prekovremeno? Našli ste drugi posao? Ne ide vam se kući i izmislićete svaki mogući razlog da ne idete kući? Onda je vreme za rastanak.

Nemate više saosećanja za partnera – Nije vas briga da li je dobro, da li je bolestan i slično? Onda nemate više emocija i vreme je da potpišete razvod.

I sama pomisao na razvod donosi vam olakšanje – Kada vam je teško razmišljate o razvodu, a ukoliko vam to pričinjava zadovoljstvo ili olakšanje vreme je da mislki sprovedete u delo.