Nekadašnja pobednica Evrovizije RUSLANA zbog poltičkog angažmana dobijala PRETNJE SMRĆU!

Ruslana
Youtube/screenshot

Nema šanse da je se ne sećate! Njena, pobednička pesma uveseljavala nas je te godine, iako je Željko Joksimović tada i izgubio bitku za prvo mesto i na Evroviziji 2004. zauzeo drugo mesto.

 

Ukrajinska pevačica Ruslana, koja je 2004. godine pobedila ne “Evroviziji” pesmom “Wild dance” nakon tog trijumfa nastavila je da gradi uspešnu karijeru u svojoj zemlji. Pored muzike, bavi se i političkim angažmanom i bila je jedan od najglasnijih govornika prilikom krize u Ukrajini.

Prelepa Ukrajinka svetsku slavu, ipak, nije stekla, ali je skretala pažnju stanih medija prethodnih godina stalnim protestima u Ukrajini.

Naime, 2013. godine je pretila da će se zapaliti na trgu u Kijevu zbog odluke vlasti da odustane od potpisivanja Sporazuma o pridruživanju sa EU.

Na svim protestima, ona je glavna ličnosti, i često pesmom podržava okupljene. Velika je pristalica Evropske unije i zapada generalno, pa je tako bila oduševljena kada je upoznala Hilari Klinton.

Od 2014. godine je počela da se sastaje sa liderima svih zapadnih zemalja i da ih moli da pomognu njenoj zemlji. Zbog svog političkog angažmana dobijala je i pretnje smrću.

Ona je ove godine bila član žirija koji je birao ukrajinskog predstavnika za “Evroviziju”.