NEKI ĆE VAS IZNENADITI: Lista gradova iz kojih se najčešće “čekiralo” NA INSTAGRAMU ove godine

gradovi
dnevno.rs/kolaž

Instagram je objavio listu gradova iz kojih su tokom 2017. godine najviše objavljivane fotografije na ovoj društvenoj mreži.

 

U doba društvenih mreža, da li se uopšte računa da ste bili na nekom putovanju, ako fotografije sa istog niste objavili na njima. Među njima, naravno prednjači Instagram, kao mreža gde se prvenstveno šeruju fotografije.

Zbog svega ovoga ne čudi što je Instagram upravo objavio listu gradova koji su se ove godine najčešće pojavljivali na nalozima brojnih korisnika, piše portal Refinery29. Spisak je napravljen na osnovu podataka koji su skupljeni od 1. januara do 17. novembra 2017. godine. Neki od njih su očekivani, a zbog nekih ćete se možda iznenaditi.

10. Barselona, Španija

Ko je posetio, ali i ko nije zna da jeBarselona raj za sve Instagramere i da pored Gaudijeve Sagrada Familije, parka Guelj, prelepih plaža, na svakom koraku postoje mesta koja zaslužuju da budu ovekovečena na fotografiji.

9. Istanbul, Turska

Ovaj veliki grad na dva kontinenta privlači pažnju turista širom sveta, pa je logično da bude među onima iz koga se najčešće objavljuju fotografije na Instagramu.

8. Džakarta, Indonezija

Jakarta On Fire. So glad to witness this magnificent sky with best friends @adingattamimi @danusagoro @fernando.setiawan @marthasuherman.captures and @titorikardo. ====================================== ? #Nikon DSLR #D850 ? AF-S NIKKOR 14-24mm f/2.8G ED ? NiSi ND, GND Soft and Natural Night Filter ? I AM SHOOTING NEF Aperture : f/11 Shutter Speed : 30 sec ISO : 64 Focal Length : 14 mm Shooting Mode : Manual Picture Control : Standard White Balance : Auto ====================================== ⭐️ #Follow The Official @nikonindonesia ⭐️ My other account @la.massimo #nikonindonesia #iamindonesia #vacationwolf #landscape #jaw_dropping_shots #anztower #magicpict #rooftop #cityscape #holiday #garudaindonesiasg #garudaexperience #sunset #beautiful #jakarta #wonderfuldestinations #sunset_vision #wonderful_location #NiSiFiltersIndonesia #garudaindonesia #lifestyle #indonesia_photography #urban #ourplanetdaily #me #beautifuldestinations #wonderful_places

Објава коју дели Sukimin Thio | Nikon Indonesia (@sukiminthio) дана

Džakarta je grad zanimljive arhitekture i brojnih skrivenih dragulja, pa je tako sa razlogom na ooj listi.

7. Sant Petersburg, Rusija

В Петербурге наконец-то выпал снег. . @kudagospb #kudagospb @piteronline #piteronline #ПетербургНаЛадони #спб #питер #утро #осень #город #снег #архитектура #ig_mood @spb_live #artofvisuals #autumn #citykillerz #saintpetersburg #photorussia @mskpit #mskpit_rubis @mysaint_p @natgeomagazineru #фотодляроссии #инстаграмнедели @citykillerz @ig_europe #ig_europe @piter.life.style #санктпетербург #river #MoodyGrams @ig_mood @msk_piter @500px @igs_world @artofvisuals @sigmarussia #streetshared #snow @wonderful_places #topeuropephoto @citybestviews @topsaintpetersburgphoto #CBViews #loves_united_russia @awesome.photographers #spacewheel #travellingthroughtheworld

Објава коју дели Фотограф Андрей Михайлов (@andrei_mikhailov) дана

Kulturni centar Rusije prepun je muzeja, crkava i drugih zanimljiv mesta koja zavređuju pažnju i inspirišu turiste da fotografišu.

6. Los Anđeles, Kalifornija

Meetings #bradburybuilding #downtownla #losangeles #california #bladerunner

Објава коју дели Ian Seabrook (@dorsalfinprod) дана

Dovoljno je reći plaže, palme, način života, pa da vam bude jasno zašto se Los Anđeles nalazi na ovoj listi.

5. Pariz, Francuska

Tag someone you would bring to Paris! ✨?? @millionaireswealth / © : @ssnnas

Објава коју дели Millionaires Wealth ™ (@millionaireswealth) дана

Na najvećem broju fotografija iz francuske prestonice je Ajfelov toranj, ali on je samo jedan od mnoštva bisera koje nudi Pariz.

4. Sao Paolo, Brazil

A Avenida mais paulista de todas ✨ . Curta ?? facebook.com/perfilsplovers

Објава коју дели São Paulo (@splovers) дана

Ovo je možda iznenađujuće, s obzirom na to da je Rio DeŽenejro poznatiji i privlačniji za turiste.

3. London, Velika Britanija

?? Oxford Street #London, United Kingdom ? beautiful picture ✨ by @philipp_pley

Објава коју дели ♛ United ?? Kingdom ♛ (@uk) дана

Big Ben, Vestminsterska opatija, Tauer most su samo neke od turističkih atrakcija koje se najčešće objavljuju na Instagramu.

2. Moskva, Rusija

R U S I A ?? @fifaworldcup #moscow #worldcupdraw #worldcup #russia2018

Објава коју дели Juan Arroita (@juanarroita) дана

Možda je iznenađujuće da od svih država na svetu, Rusija naovoj listi ima dva grada, ali arhitektura i način života u Moskvi su dovoljan razlog da ona bude na drugom mestu najzastupljenijih gradova na Instagramu.

1. Njujork, Amerika

Pobednik verovatno nije iznenađenje, s obzirom na broj turista koji godišnje poseti ovaj grad. Šarmu i lepoti njegovih pet delova, ne mogu da odole ni oni koji tamo žive, pa svakodnevno objavljuju na Instagramu fotografije svog grada.