NEKI ĆE VAS IZNENADITI: Lista gradova iz kojih se najčešće “čekiralo” NA INSTAGRAMU ove godine

gradovi
dnevno.rs/kolaž

Instagram je objavio listu gradova iz kojih su tokom 2017. godine najviše objavljivane fotografije na ovoj društvenoj mreži.

 

U doba društvenih mreža, da li se uopšte računa da ste bili na nekom putovanju, ako fotografije sa istog niste objavili na njima. Među njima, naravno prednjači Instagram, kao mreža gde se prvenstveno šeruju fotografije.

Zbog svega ovoga ne čudi što je Instagram upravo objavio listu gradova koji su se ove godine najčešće pojavljivali na nalozima brojnih korisnika, piše portal Refinery29. Spisak je napravljen na osnovu podataka koji su skupljeni od 1. januara do 17. novembra 2017. godine. Neki od njih su očekivani, a zbog nekih ćete se možda iznenaditi.

10. Barselona, Španija

Ko je posetio, ali i ko nije zna da jeBarselona raj za sve Instagramere i da pored Gaudijeve Sagrada Familije, parka Guelj, prelepih plaža, na svakom koraku postoje mesta koja zaslužuju da budu ovekovečena na fotografiji.

9. Istanbul, Turska

Ovaj veliki grad na dva kontinenta privlači pažnju turista širom sveta, pa je logično da bude među onima iz koga se najčešće objavljuju fotografije na Instagramu.

8. Džakarta, Indonezija

Džakarta je grad zanimljive arhitekture i brojnih skrivenih dragulja, pa je tako sa razlogom na ooj listi.

7. Sant Petersburg, Rusija

Kulturni centar Rusije prepun je muzeja, crkava i drugih zanimljiv mesta koja zavređuju pažnju i inspirišu turiste da fotografišu.

6. Los Anđeles, Kalifornija

Dovoljno je reći plaže, palme, način života, pa da vam bude jasno zašto se Los Anđeles nalazi na ovoj listi.

5. Pariz, Francuska

Na najvećem broju fotografija iz francuske prestonice je Ajfelov toranj, ali on je samo jedan od mnoštva bisera koje nudi Pariz.

4. Sao Paolo, Brazil

Ovo je možda iznenađujuće, s obzirom na to da je Rio DeŽenejro poznatiji i privlačniji za turiste.

3. London, Velika Britanija

Big Ben, Vestminsterska opatija, Tauer most su samo neke od turističkih atrakcija koje se najčešće objavljuju na Instagramu.

2. Moskva, Rusija

Možda je iznenađujuće da od svih država na svetu, Rusija naovoj listi ima dva grada, ali arhitektura i način života u Moskvi su dovoljan razlog da ona bude na drugom mestu najzastupljenijih gradova na Instagramu.

1. Njujork, Amerika

Pobednik verovatno nije iznenađenje, s obzirom na broj turista koji godišnje poseti ovaj grad. Šarmu i lepoti njegovih pet delova, ne mogu da odole ni oni koji tamo žive, pa svakodnevno objavljuju na Instagramu fotografije svog grada.