NEMAJU VIŠE IDEJU KAKO DA SE IZBORE SA SRBIMA: Grci uveli nova RIGOROZNA PRAVILA zbog Srba!

Nakon niza incidenata, za srpske turiste u Grčkoj su uvedena nova pravila.

Grčka
pixabay.com

Vlasnici apartmana na Lefkadi počeli su da traže depozit od godtiju i to ne svih, već onih koji im se učine sumnjivim i problematičnim, a gostima čak skeniraju pasoše , kažu srpski turisti, koje je začudila ova praksa budući da se sa njim prethodnih godina nisu sretali.

Kažu da su imali mnogo problema, naročito sa Srbima, da sobe budu demolirane, pa to posle ne mogu da naplate. Žena od koje sam iznajmila apartman ispričala mi je da je ista agencija koja je prošle godine dovela na Zakintos turiste kad je izbila tuča u kojoj je poginuo Amerikanac, i kod nje dovela haotičnu grupu, uglavnom mladih. Bili su glasni i bahati, uspeli su da izazovu tuču u centru grada i slomili su ruku nekom čoveku. Kad je došla policija da ih uhapsi sa mladićima su u sobi zatekli prostitutku i heroin – ispričala je svoje iskustvo Ivana I.

Međutim, Aleksandar Seničić, direktor Jute, kaže da je uzimanje pasoša, odnosno legitimisanje, uobičajeno prilikom prijavljivanja u smeštaj i zapravo je odraz toga da vlasnici posluju po zakonu.

Ako su prijavili delatnost, moraju da unesu podatke gosta u evidenciju, radi plaćanja poreza i taksi – kaže Seničić.
Što se uzimanja depozita tiče to je praksa koju koriste hoteli najčešće kada dolaze ekskurzije, grupe adolescenata koje često prave štetu.
– Ne možete da verujete u kakvom stanju naši turisti ostavljaju apartmane. Sigurno se tako ne ponašaju kod svoje kuće. Vlasnici apartmana koji uzimaju depozit to rade ako dođete u privatnoj režiji, da bi mogli da se zaštite i osiguraju da će naplatiti eventualnu štetu – kaže on.
Kada gosti dođu preko agencije, agencija je garant. Ako dolaze samostalno, eventualnu štetu turistički radnici mogu da naplate skupim i komplikovanim putem, preko advokata ili da odmah uzmu depozit.
– Kada sami bukirate, prihvatate uslove koje vlasnik nameće, to je ključno da se dobro informišete, kako ne biste došli u situaciju da možda čak i nemate toliko novca kod sebe koliko potražuju – savetuje Seničić.


loading...