Vraćanje staroj ljubavi opevano je u mnogim pesmama, pričama i filmovima, ali ono što iz toga nikako ne možemo shvatiti jeste da takve situacije nisu ideal ljubavi.

 

Ljubav ne bi trebala biti patnja, ostanak u lošoj vezi ili menjanje svoje srži kako bi nas neko prihvatio. Ne, ljubav je nadopunjavanje, podticanje i slavljenje onog najboljeg u nama i zajedno gledanje naprijed.

Evo zašto se iznova nađemo u začaranom krugu loše veze:

1. Mislimo da će stvari biti drugačije

Ovo je jedan od glavnih razloga zašto ostajemo u lošoj vezi. Da, stvari se mogu promeniti, ali nije ih samo dovoljno želeti već preduzeti konkretne akcije. Ako oba partnera nisu spremna promeniti ono što utiče na krah veze, ona neće opstati ni ovaj put.

2. Navikli ste na njega

Teško se odvojiti od sigurne luke, pogotovo ako vas zna slušati i pomaže vam rešiti probleme. Mislite da nećete naći nikoga poput njega… i u pravu ste. Ne treba vam on, nego neko drugi, ko će vas voleti onako kako zaslužujete, a vi ćete mu se moći potpuno prepustiti.

3. Bol je sastavni deo svake veze? Ne nužno…

Da, naravno da ćemo se svađati, prepirati, nekada i govoriti ružne reči, ali to ne bi trebao biti sastavni obrazac odnosa. Postoji velika razlika između parova koji se znaju i ne znaju svađati – ovi prvi pokazuju poštovanje i kad su ljuti, a drugi ne biraju ni reči ni postupke. Ako vam vaš partner iznova i iznova pokazuje da vas ne ceni, vreme je za konačno zbogom.

4. Akcija iz očaja

 

Kada smo očajne, doslovno ćemo pokušati sve napraviti pa i promeniti sebe. No, tako se samo kompromitujemo i podcenjujemo se zbog nekog drugo. Ne, niko nije vredan da zbog njega izgubite sebe jer onda to nije ljubav već ropstvo.

5. Ako ste vi zabrljali

U vezi u kojoj je dvoje ljudi, teško da je za probleme odgovorno samo jedno. No, ako ste vi ti koji ste napravili kardinalnu grešku, ne možete ništa drugo nego ispričati se i objasniti svoje postupke. Druga strana tada mora odlučiti može li preći preko toga ili ne. Požurivanje njegove odluke i ispitivanje kada će vas moći primiti natrag samo će ga još više udaljiti.loading...