Neobično, ali pali: Ovako ćete se bananama odbraniti od komaraca

Svi znamo da je banana izvrsna za zdravlje, a vrlo je i ukusno voće. Ali ono što mnogi ne znaju je da može da bude korisna i za zaštitu od komaraca.

Ako išta može da pokvari uživanje u letnjim noćima na otvorenom, onda su to naporni komarci. Ali, za zaštitu od uboda komaraca uopšte ne morate da trošite novac na skupe proizvode, umesto toga se poslužite ovim jednostavnim trikovima i zaštitite se na prirodan način, piše Net.hr.

Banana
Svi znamo da je banana izvrsna za zdravlje, a vrlo je i ukusno voće. Ali ono što mnogi ne znaju je da može da bude korisna i za zaštitu od komaraca. Nakon što pojedete bananu, unutrašnjom stranom kore namažite ruke i noge. To će vas zaštititi od komaraca.

Lavanda
Miris lavande je lep i komarci ga ne podnose. U maslinovo, bademovo ili bebi ulje dodajte nekoliko kapi esencijalnog ulja od lavande i to nanesite na vašu kožu. Osim što će ulje će kožu napraviti mekšom, zaštitiće vas i od uboda komaraca.

Limun i limeta
Agrumi su savršeni za leto. Puni su vitamina i mogu da se iskoristite za odlično letnje osvežavajuće piće, ali oni su, takođe, izvrsni i za borbu protiv komaraca. Isecite krišku limuna ili limete i time namažite mesto uboda, odmah ćete osetiti olakšanje.