Neodoljiva poslastica za vrele dane: Brza i laka SNIKERS torta!

Idealna letnja poslastica jeste ona oko koje nema mnogo muke i ne oduzima puno vremena - dakle nema pečenja ni kora, a ipak je neodoljivo ukusna, kremasta i sočna.

 

Sastojci: 

  • 5 žumanaca
  • 5 belanaca
  • 5 kašika šećera
  • pola l slatke pavlake
  • 300 g neljuštenog kikirikija
  • 150 g čokolade za kuvanje
  • maslac, mleko 

Priprema:

1. Žumance miksajte sve dok ne dobijete smesu, pa posudu sa žumancima stavite iznad pare na najmanje četiri minuta, uz neprestano mešanje. Skinuti sa pare, ostaviti da se ohladi malo.

2. U međuvremenu umutite slatku pavlaku u sneg. Belanca takođe istucite u čvrst sneg, pa u njih neizmenično dosipajte kašiku pavlake, kašiku šećera i kašiku žumanaca. Sve vreme blago mešajte mikserom. Nastavite sa dodavanjem sve dok potrošite sve sastojke i dok se svi ne sjedine. Dobijenu smesu ostavite u frižideru desetak minuta, da se ohladi.

3. U međuvremenu očistite kikiriki od ljuske i jednu trećinu lagano istucite na sitne komadiće, a ostatak sameljite.

Čokoladu izlomite na kockice i stavite na paru da se rastopi, a kada omekša dodajte malo maslaca i 2 kašike mleka kako bi dobili čokoladnu glazuru. 

4. Krenite sa slaganjem slojeva torte – na dno kalupa za tortu stavite trećinu mlevenog i usitnjenog kikirikija, preko tog sloja namažite trećinu pripremljenog krema, ponovo stavite sloj kikirikija i preko njega kašikom stavite trećinu rastopljene čokolade.

Ponovno namažite krem, preko njega stavite tanki sloj čokolade (najbolje je šarati pomoću kašike) nastavite sa slojem krema, i potom posipajte preostalim kikirikijem. Na kraju prošarajte s čokoladnom glazurom i po želji ukrasite sa par kikirija.

5. Tortu stavite najmanje na šest sati u zamrzivač.