NEPREDVIDIVI SU: Ove rase pasa su NAJOPASNIJE ZA LJUDE, nikada ne znate kada će se okrenuti protiv vas

Nikada ne znate kada može da im padne na pamet da se okrenu protiv vas

besan pas
Pixabay.com

Psi jesu najbolji čovekovi prijatelji, ali neke rase su veoma agresivne i nepredvidive, pa se smatraju najopasnijim za ljude!

Za takve važe sledećih osam pasmina:

Japanski borac (Tosa inu)

Ogroman pas čija je rasa ukrštena kako bi se dobio jak borbeni pas. Uz neverovatnu snagu odlikuje ga i nepredvidiva narav, pa je u mnogim zemljama ilegalno držati ga kao ljubimca.

Bul terijer

Najpoznatiji po nepredvidivoj naravi, bul terijerima nije strano da napadnu ljude, čak i svog vlasnika, koliko god da su dobro dresirani.

Rodezijski ridžbek

Drugo ime mu je gonič lavova, a u Zimbabveu (nekadašnja Rodezija) služe kako bi štitili lovce od napada divljih mačaka. U slučaju da ste neiskusni, veoma brzo možete da postanete plen rodezijskog ridžbeka.

Nemačka doga

Veliki pas prvenstveno uzgojen za čuvanje stoke. Zahteva konstantan trening i kroćenje ili će njegova agresivna priroda preovladati i postaće potpuno nepredvidiv.

Američki buldog

Veoma velik i težak pas poznat po prijateljskoj naravi, ali sa njim morate uvek da budete oprezni. Urođena tvrdoglavost lako može da učini da se pas okrene protiv vas i žestoko napadne.

Gul dong

Zovu ga još i pakistanski buldog, jer je ekstremno jak, borbeni pas. Veoma je temperamentan, agresivan i izuzetno težak za dresuru.

Doberman

Iako su poznati po jakim mentalnim moćima, sposobnostima da prate i da se bore, dobermani nisu dobar izbor za porodicu. Njihova pritajena agresija svakog časa može da ispliva i učini da se okrene protiv vlasnika.

Pitbul

Ova rasa prvenstveno se uzgajala kako bi mamila bikove i medvede. Neverovatno su hrabri, agresivni i jaki, a danas se širom sveta koriste za borbe. Važe za jednu od najopasnijih rasa pasa.