Psi jesu najbolji čovekovi prijatelji, ali neke rase su veoma agresivne i nepredvidive, pa se smatraju najopasnijim za ljude!

Za takve važe sledećih osam pasmina:

Japanski borac (Tosa inu)

Ogroman pas čija je rasa ukrštena kako bi se dobio jak borbeni pas. Uz neverovatnu snagu odlikuje ga i nepredvidiva narav, pa je u mnogim zemljama ilegalno držati ga kao ljubimca.

Bul terijer

Najpoznatiji po nepredvidivoj naravi, bul terijerima nije strano da napadnu ljude, čak i svog vlasnika, koliko god da su dobro dresirani.

Rodezijski ridžbek

Drugo ime mu je gonič lavova, a u Zimbabveu (nekadašnja Rodezija) služe kako bi štitili lovce od napada divljih mačaka. U slučaju da ste neiskusni, veoma brzo možete da postanete plen rodezijskog ridžbeka.

Nemačka doga

Veliki pas prvenstveno uzgojen za čuvanje stoke. Zahteva konstantan trening i kroćenje ili će njegova agresivna priroda preovladati i postaće potpuno nepredvidiv.

Američki buldog

Veoma velik i težak pas poznat po prijateljskoj naravi, ali sa njim morate uvek da budete oprezni. Urođena tvrdoglavost lako može da učini da se pas okrene protiv vas i žestoko napadne.

Gul dong

Zovu ga još i pakistanski buldog, jer je ekstremno jak, borbeni pas. Veoma je temperamentan, agresivan i izuzetno težak za dresuru.

Doberman

Iako su poznati po jakim mentalnim moćima, sposobnostima da prate i da se bore, dobermani nisu dobar izbor za porodicu. Njihova pritajena agresija svakog časa može da ispliva i učini da se okrene protiv vlasnika.

Pitbul

Ova rasa prvenstveno se uzgajala kako bi mamila bikove i medvede. Neverovatno su hrabri, agresivni i jaki, a danas se širom sveta koriste za borbe. Važe za jednu od najopasnijih rasa pasa.loading...