Neprijatna situacija u bioskopu: Da li biste bili spremni na ovo zarad gledanja filma? (VIDEO)

Svima je dobro poznato da ne treba suditi o ljudima samo na osnovu fizičkog izgleda. Ipak, da li baš su svi u stanju tako i da postupaju?

Ovo pitanje poslužilo je poznatom proizbođaću piva „Karlsberg” u njihovoj reklamnoj kampanji koja se pretvorila u socijalni eksperiment.
Učesnici ovog eksperimenta bili su parovi, koji nisu ni bili svesni da su deo nečega sličnog. Kada su kupili bioskopske karte i ušli u salu gde ih je sačekalo iznenađenje. Od 150 mesta, 148 su ispunjavali naizgled „opasni momci” čiji su pogledi bili uprti u par koji ulazi u salu. Jedina dva slobodna mesta, namenjena zbunjenom paru, nalazila su se u sredini sale i trebalo se probiti do njih.
Ideja „Kalsberga” bila je da pokažu ljudima da, čak i u neprijatnim situacijama, treba biti „svoj”, kao i da ne treba ocenjivati ljude samo na osnovu fizičkog izgleda.
Neki parovi su odustajali i napuštali salu, dok su drugi istrajali u svojoj nameri da pogledaju film. Ovi „hrabriji” nagrađeni su velikim aplauzom i „Kalsberg” pivom. Pogledajte kako je to izgledalo: