NESREĆNA SUDBINA ĐUZE STOJILJKOVIĆA: Zašto je prvak jugoslovenskog glumišta sahranjen U TAJNOSTI bez prijatelja i porodice?

Miserija grobnice koja je šokirala sve!

Đuza Stojiljković
dailymotion printscreen

Jedan od najcenjenijih glumaca na ovim prostorima sahranjen je u tajnosti, a skoro godinu dana nakon njegove smrti prijatelji i kolege nisu znali gde mogu da mu zapale sveću

Bard jugoslovenskog glumišta Vlastimir Đuza Stojiljković preminuo je 17. juna 2015. godine u Beogradu, a njegovi ostaci su kremirani u strogoj tajnosti. Tako je bilo i s polaganjem urne, na koje nisu pozvani ni Đuzini najbliži prijatelji.

Glumčeva supruga Dušanka Stojiljković odlučila je da urnu s pepelom položi u grobnicu sa ostacima svojih roditelja Živka i Vere Vranjanac.

Đuzin prijatelj s klase, kolega i imenjak Vlastimir Vlasta Velisavljević nije prisustvovao ni kremaciji ni polaganju urne, a sasvim slučajno je saznao gde počivaju Đuzini ostaci.

— Niko nije znao gde je sahranjen, ali saznalo se. Jedan električar iz Ateljea pratio je Dušanku kad mu je davala 40 dana. Sedeo je pred njenom kućom i čekao da ona krene na groblje. Sad znamo gde je i mogu da odem da mu upalim sveću — rekao je Vlasta pre nekoliko godina za Kurir.

On je istakao i da čuvenog glumca pred kraj života prijatelji nisu obilazili jer njegova supruga to nije želela.

— Obilazio sam ga. Dušanka je zabranila svima da ga posećuju, ali meni nije mogla. Rekao sam onom upravniku: “Nemojte da se šalite, ko meni može da zabrani da vidim Đuzu”. Kaže on da su se oni tako sporazumeli s familijom — ispričao je Vlasta tom prilikom.