NEVEROVATNA LJUBAVNA PRIČA: Bio je beskućnik 18 meseci, a ona mu je promenila život iz korena

Britanski par je započeo vezu, uprkos okolnostima u kojima su se upoznali.

ljubavni par
pixabay.com

Kejti Nikol (38) upoznala je svog partnera Džona Hejnsa dok je on bio beskućnik. Kejti kaže da se između njih istog trenutka osetila “hemija”, uprkos tome što je Džon dane provodio na ulici.

Ona je svaki dan odlazila i sedela s njim na mestu gde je obično bio, nedaleko od štanda sa sladoledom. Uskoro su razmenjivali ljubavne poruke, piše britanski “Metro”.

Hejns joj je pisao pesme, a ona ga je pozvala na večeru. U roku od tri meseca par je počeo da se zabavlja. Džon (31) više nije beskućnik, a u međuvremenu je našao i posao. Par je u vezi već osam meseci.

– Odmah smo kliknuli, izgledao je tako iskreno. Naša veza postala je mnogo jača. Svaki dan se smejemo, ma samo se smejemo sve vreme – rekla je Kejti koja iza sebe ima već jedan brak i dvoje dece.

Par se upoznao na plaži Links u Kletorpesu prošlog juna. Džon koji je bio navučen na heroin i halucinogeni “spajs” bio je beskućnik 18 meseci. Ali Kejti mu je pomogla da preokrene život, a čak je upoznao i oca kojeg nije video od svoje šeste godine.

– Pomogla mi je mnogo, na toliko različitih načina – rekao je Džon koji je dodao da mu život u šatoru blizu plaže nije bio nimalo lagan. Priznao je da je više puta dobio batine, da su ga ganjali i pljuvali.

Kejti, pomoćna učiteljica za decu s poteškoćama u učenju, otkrila je kako su se upoznali.

– Nekoliko dana sam ga videla da sedi na tom mestu i jednog dana sam odlučila da mu priđem i pitam ga koja je njegova priča. Rekao mi je da želi da promeni svoj život pa smo odlučili na tome da radimo zajedno – rekla je i dodala da su odmah “kliknuli” te da ga je od tada posećivala svaki dan.

Počeli su jedno drugom da ostavljaju poruke u Džonovim cipelama – koje je ostavljao kad bi išao u šetnju. Prva poruka od Kejti bila je pitanje Džonu koja mu je omiljena hrana, ali veoma brzo to se pretvorilo u ljubavna pisma.

Džon je postao beskućnik nakon što je proveo više od dve i po godine u zatvoru. Osuđen je za napad na čoveka kojeg je uhvatio u krevetu sa svojom bivšom devojkom, rekla je Kejti.

Džon je imao karton, kad je prosio, na kojem je pisalo: “Njen advokat je bio bolji od mog.” 

To ipak nije sprečilo Kejti koja ga je pozvala da se istušira, na šišanje i večeru dva meseca nakon što ga je upoznala.

– Nisam bila zabrinuta kad je prvi put došao u moju kuću, osećala sam da mu odmah mogu da mu verujem – objasnila je. Ubrzo su se zaljubili, a Kejti mu je pomogla da se reši zavisnosti od droga.

Kejti kaže i da su reakcije njenih bližnjih bile podeljene. Iako ju je većina podržavala, neki su imali velikih problema s prihvatanjem toga.

– Ljudi se upoznaju na Tinderu i mislim da je to opasnije nego sediti i razgovarati s nekima četiri meseca – kaže Kejti koja je i dogovorila sastanak Džona s ocem Gerijem kojeg nije video 25 godina.

Džon kaže da će zauvek biti zahvalan Kejti za sve što je učinila za njega.

– Sanjao sam o tome kad sam spavao na plaži, da neću biti zauvek ovde – rekao je.