Kako da se rešite mrlje od karmina ili pudera, rupice, fleke od vina... Ideje od kojih vam mnoge verujemo ne bi pale na pamet!

1. Ukoliko ne želite da vam se džemperi filcaju, stavite ih u frižider na kratko. To se posebno odnosi na vaše omiljene džempere koji su od kašmira i argonske vune.

2. Isto možete da uradite sa džinskom ukoliko želite da eleminišete neugodan miris. Spakujte ga u neku plastičnu foliju/ kesu i stavite u zamrzivač koji će ukloniti neugodan miris, eliminišući bakterije koje ga izazivaju. Na taj način ćete moći da proredite mašinsko pranje farmerki i sprečite da prebrzo izblede, piše Elle.rs.

3. Mrlje možete da eleminišete sokom od limuna ili sodom bikarbonom. Samo utrljajte na mesto sa flekom smesu od limuna i vode. Za malo ozbiljnije mrlje koristite sodu i vodu koju ćete ostaviti nekoliko minuta na umrljanom mestu a tek potom potopiti, ili staviti na pranje.

4. Mrlje od dezodoransa na majici možete ukloniti tako što ćete ih istrljati džinsom. Bukvalno, uzmite nogavicu svojih farmerki i prebrišite!

5. Vodkom uklonite neugodan i jak miris. Ukoliko nemate vremena da operete vašu omiljenu majicu, isprskajte mesta na kom se oseća neugodan miris vodkom. Biće vam potreban raspršivač, da je ne biste baš natopili, a alkohol će eleminisati mirise.

6. Mrlje od pudera uklonite sa kremom za brijanje. Ako vam se desi da slučajno prilikom skidanja, zakačite bluzu ili kragnu šminkom, namažite na to mesto kremu za brijanje pre nego ubacite u mašinu za pranje.

7. Lakom za kosu uklonite mrlje od ruža. Raširite majicu, bluzu, haljinu, bilo koji komad i porskajte umrljano mesto sa lakom. Nek odstoji nekoliko minuta dok tkanina ne upije lak, a onda je ubacite u mašinu.

8. Pričvrstite dršku naočara lakom za nokte. Ukoliko vam se ram olabavio i na ivici je da pukne, a nemate pri ruci lepak, privremeno rešenje može da vam bude lak za nokte kojim možete da učvrstite dršku.

9. Isto važi za dugme koje je krenulo da se odšiva. Lakom sprečite da se odšije u potpunosti. Još uvek nije potrebno da vas naučimo kako da ušijete dugme, ali nije za odmet i ovo da znate!

10. Mrlje sa kožnih čizama i cipela možete da uklonite uz pomoć sirćeta i četkice za zube, ako nemate sredstvo za čišćenje. Nakvasite četkicu sirćetom i polako istrljajte.

 loading...