Neverovatno: Za seks u vodi potreban je lubrikant

Neko jedva čeka letovanje zbog opuštanja na plaži uz svoju omiljenu knjigu, a drugi vole more zbog zgodnih i preplanulih tela na plaži i jedva čekaju neku avanturu. Seks je nezaobilazan kako po hotelskim sobama, ležaljkama, tako i u vodi.

Ukoliko se prepustite strastima u vodi, znajte da i pored toga što je sve mokro oko vas potrebni su vam lubrikanti, jer voda ispire prirodne lubrikante u vagini. Nemojte se zaneti, jer vlažna sredina ne sprečava trudnoći, ali ni polno prenosive bolesti. Takođe, ukoliko koristite prezervativ može doći do pucanje kondoma.
Ukoliko seks upražnjavate u bazenu znajte da hlor može promeniti pH vrednost u vagini, što lako može dovesti do gljivičnih upala. U moru i jezeru je manje primetan seksualni čin, ali so, bakterije i amebe povećavaju rizik od nastanka infekcije urinarnog trakta.

Ukoliko ste ambicionista i volite mala i mokra mesta kao što su kade ili tuš kabine, morate biti duplo obazrivi. Lubrikant u intimnom odnosu pod tušem je nezaobilazan, a zbog mokrog poda i tesnog prostora česte su i  fizičke povrede tokom pada.

Velike i moderne kade za dvoje ili više osoba, bolje su u seksi igrama, a naročito za senzualne masaže i predigre. Ipak, gelovi i pene za kupanje i tuširanje mogu dovesti do iritacije, pa je lubrikant na bazi silikona ili prirodnog gela za tuširanje od maslina najbolja preporuka za seks.