NEVIĐENI DETALJI GLUMČEVOG ŽIVOTA: Supruga i prijatelji u knjizi progovorili o GLOGOVCU i podsetili sve koliki je CAR bio

Sećanje na velikog glumca...

Nebojsa Glogovac
printscreen/yt

U knjizi o pokojnoj legendi Nebojši Glogovcu prikupljena su sećanja njegovih najbližih, supruge Milice, Vojina Ćetkovića, Nikole Pejakovića

Supruga Milica se prisetila trenutka kada ga je upoznala – trebalo je da uradi intervju s njim.

U meni su se mešali uzbuđenje i strahopoštovanje. Imala sam tremu, onu naivnu. On je bio iznenađujuće pristojan i skoncentrisan. Čudila sam se “tako veliki glumac, a tako neposredan i drag” – rekla je Milica u knjizi i podelila i trenutke kada je bila u drugom stanju s Glogovcem.

View this post on Instagram

A post shared by Dušan Mančić (@mancha_london)

Bila sam u drugom stanji i termin mi je već bio prošao. Stomak mi je bio toliki da nismo mogli da se zagrlimo dok smo igrali. Zagrlio me je nekako sa strane i zapevao pesmu Tome Zdravkovića Sunčici koju smo čekali: “Evo već je jesen, a tebe još nema, sigurno si negde novog tatu srela”. Puno smo se smejali zajedno.

Nikola Đuričko se prisetio trenutka kada su obojica bili bez dinara u džepu u jednoj kafani u Sopotu.

Vremena s Nebojšom Glogovcem prisetio se i Vojin Ćetković.

Kada sam mu u kafani saopštio da je Sloboda trudna, u prvi mah nije reagovao. Ustao je, otišao u toalet, vratio se, skinuo naočare i tada sam prvi put video takve suze kako pršte pod pravim uglom – rekao je Ćetković.

Tužno sećanje na glumca podelio je i glumac Nikola Pejaković Kolja.

– Napisao sam mu da sam u Beogradu i pitao ga da li je sve OK. Stigao mi je odgovor: “Nije, imam rak pluća”. Sedeo sam skamenjen u hotelskoj sobi i gledao u veliki poster Hamleta na fasadi Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Tu sam ga, sedeći na rubu kreveta, i ožalio – prisetio se Pejaković.