NIJE KAO NA FILMOVIMA: Ovih sedam stvari morate znati ako imate “PRIJATELJA SA POVLASTICAMA”

U teoriji se čini kako je imati prijatelja s povlasticama ili takozvanog FWB-a idealna opcija. Imate nekog za seks, s kime vam nije neugodno popiti kafu i popričati, ali bez opterećenja očekivanja da se to mora razviti u vezu punu kompromisa i obaveza.

pixabay

Evo nekoliko stvari na koje je dobro obratiti pažnju pre nego što se upustite u tako nešto…

Vaše će se prijateljstvo promeniti

Čim se ogolite pred svojim prijateljem, doslovno i u prenesenom značenju, neizbežno je da će se vaš odnos promeniti. Pripremite se na to da ćete sada upoznati jednu stranu te osobe, koju niste mogli videti dok ste samo išli na kafe. Dobro je razgovarati o tome kako ne bi došlo do nesporazuma.

I dalje trebate jedan drugog pitati “Kako si”

Nije važno što niste službeno u vezi, i dalje trebate voditi računa o tuđim osećanjima, što podrazumeva proveriti ponekad kako se vaš FWB oseća ili kako mu je bilo na poslu.

Nemojte zaboraviti biti prijatelji

Pre nego što ste započeli sa seksom, bili ste prijatelji i važno je da to ne zaboravite. Dobro je da ponekad popijete kafu ili odete na prijateljski ručak bez da vaš izlazak uključuje seks.

Odaberite pravog prijatelja

Vi samo možete uticati na 50% vašeg odnosa pa je ključno da odaberete pravu osobu za svog prijatelja s povlasticama. Osim toga, uvek morate uračunati mogućnost da seks upropasti prijateljstvo. Prema tome, vaš najbolji prijatelj iz detinjstva nije dobar kandidat, kao ni kolega s posla kojeg možete izbeći, kad sve završi, jedino ako date otkaz. Mudro birajte!

Uzmite u obzir da ćete se možda zaljubiti

Ili da se vi nećete zaljubiti, ali da će se on zaljubiti u vas i onda nećete znati što biste. Iako ćete oboje započeti ovo s idejom vodiljom kako se ne želite vezati, nije isključeno da ćete ipak razviti dublja osećanja jedno prema drugome. Ako se oboje zaljubite, odlično, međutim, ako se jedno od vas zaljubi dok drugo ostane hladno, stvari bi mogle postati neugodne.

Ljubomora nije dobar znak

Ako postajete ljubomorni na devojke kojima lajkuje fotke na Instagramu ili one s kojima se dopisuje, trebali biste priznati da vaša osećanja nisu prijateljska i možda čak prekinuti tu celu priču, pre nego što vam se nakupe negativne emocije i eksplodirate kao tempirana bomba.

Postavite jasne granice

Možda najbitnije, definišite šta vama znače razlike između veze i prijateljstva s povlasticama i šta očekujete od takvog odnosa. Što više detalja dogovorite, to će vam lakše biti. I ne zaboravite nastaviti komunicirati kada se počnete seksati!