NIJE ODUSTALA OD SVOJIH SNOVA: Valentina je prvi transrodni model Viktorijas sikreta (FOTO)

Brazilka Valentina Sampajo prvi je transrodni model američkog brenda luksuznog donjeg veša - Viktorijas sikret (Victoria's Secret).

printscreen/instagram.com/valentts

Valentina Sampajo je na svom profilu na Instagramu podelila fotografiju na kojoj se vidi kako sedi na stolici u belom bademantilu, a označila je ružičastu liniju donjeg veša marke Viktorijas sikret. Samo dan kasnije objavila je kratki video-snimak uz poruku da nikad ne treba odustati od snova.

View this post on Instagram

Backstage click @vspink 💕💕 #bastidores #new #vspink #campaign #representatividade #diversity #beauty #selfie #model #life #fashion #usa #vstorm #valentinasampaio #bomdia

A post shared by Valentina Sampaio (@valentts) on

Mnogi su nakon ove objave zaključili da je Valentina Sampajo postala prvi transrodni model ove modne marke. 

Valentina Sampajo je nedavno ušla u istoriju kao prva transrodna osoba koja se našla na naslovnici magazina “Vog” (Vogue).

– Prva transrodna osoba u VS! Zbog toga sam presrećna – tvitovala je Lais Ribeiro, model Viktorijas sikreta.

Inače, u novembru prošle godine, direktor marketinga Ed Razek dospeo je u žižu interesovanja nakon što je izjavio da transrodni modeli ne bi smeli da se pojave na revijama Viktorijas sikreta.

Ubrzo nakon toga on se javno izvinio zbog ove izjave i VS je angažovao prvog transrodnog modela, prenosi Independent.

U februaru 2017. Valentina Sampajo je postala prvi transrodni model koji se predstavio na naslovnici časopisa francuskog izdanja “Vog”. Kasnije se našla i na naslovnicama ovog magazina i u Brazilu i Nemačkoj.