NIJE SAMO ZA KUPATILO! Genijalni TRIKOVI SA TOALET PAPIROM koji vam mogu olakšati sređivanje doma

Toalet papir ima niz drugih primena za koje možda do sada niste čuli.

Toalet papir
Commons wikipedia

Da li ste znali da toalet papir može da se koristi u kuhinji? Naročito ako vam u ključnom momentu nestane papirnih ubrusa.

Kada vam u tiganju ostane masnoća od prženja, nipošto je ne bacajte u sudoperu jer može da zapuši odvod. Uzmite malo toalet papira sa kojim ćete pokupiti masnoću i baciti je u kantu za smeće.

Pojedine namirnice kao što su kobasice ili sirevi, umotajte u toalet papir i ostavite u frižider. Ovako umotani mogu duže da traju nego da ste ih čuvali u najlonskim vrećama ili u plastičnim posudama.

Da biste uklonili neoprijatne mirise iz obuće, stavite malo toalet papira u svaku cipelu ili patiku i po jednu kašiku sode bikarbone. Sve ostavite da odstoji tokom noći, a ujutru izvadite papir. Videćete da se neprijatni mirisi više ne osećaju.

Ukoliko vaši prozori ne dihtuju dobro, pukotine možete da zalepite uz pomoć toalet papira. Rastopite nekoliko sveća u lonac, pa dodajte kašiku biljnog ulja. Zatim trake od toalet papira umočite u rastopljen vosak i ulje pa zalepite na pukotine. Ovako “zakrpljen” prozor sprečava prodor vode i hladnog vazduha u kuću.

Rešite se mrlja na odeći uz pomoć toalet papira: Jedan listić toalet papira pokvasite hidrogenom pa stavite na mrlju. Preko stavite čist i mokar peškir. Ostavite da odstoji neko vreme a zatim uklonite peškir i toalet papir. Videćete da se mrlja “preslikala” na papir i da je potpuno nestala sa odeće.