NIJE SVE NI U LEPOTI NI U IZGLEDU: Kriterijumi za odabir IDEALNOG DONJEG VEŠA

Donji veš ima nekoliko ključnih funkcija - od higijene, preko pravljenja barijere između kože intimne zone i grubih materijala, pa sve do pružanja udobnosti, ali i stvaranja zavodljivog ili atraktivnog osećaja, a i izgleda.

Donji veš
Dnevno.rs/Petar Marković

Kako biste napravili idealan izbor donjeg veša, savetujemo da se vodite važnim kriterijumima pri njegovom odabiru i kupovini. Koji su to kriterijumi koje morate uzeti u obzir kako biste bili zadovoljni vešom koji nosite, predstavljamo vam u nastavku teksta.

Fin materijal kao najvažniji kriterijum za odabir idealnog donjeg veša

Donji veš bi morao da bude udoban za nošenje i prijatan prema koži. Osim kroja koji svakako takođe predstavlja faktor značajan za udobnost donjeg veša – materijali od kog je skrojen su najbolji garanti udobnosti veša. Ovaj brend je sinonim za kvalitetan veš, a jedna od tajni kvaliteta njihovog asortimana krije se upravo u najfinijim prirodnim materijalima.

Neka prirodni materijali, nežni prema koži i preudobni za nošenje, postanu najvažniji kriterijum za odabir donjeg veša. Najpopularniji prirodni materijal, koji se pokazao i kao jedan od najudobnijih, svakako je pamuk – kralj komfora i lagodnog osećaja.

Viskoza takođe ima prirodno poreklo, te takođe može biti prijatna za nošenje, a češće se koristi za izradu brushaltera nego gaćica. Svila je takođe prirodan i prijatan materijal, jedan od najfinijih i najnežnijih, a smatra se vrlo luksuznim izborom za donji veš.

Odabir idealnog modela prema figuri i preferencijama

Drugi važan kriterijum za donji veš koji ćete nositi treba da bude odabir idealnog modela. Kroj veša treba da odgovara figuri, odnosno građi tela, kao i ličnim i stilskim preferencijama. Različitim figurama tela najbolje će stajati i različiti krojevi, odnosno modeli veša.

Na primer, kruškasta građa najbolje će izgledati sa trouglastim brushalterom i dubokim parom brazilijana, dok figuri peščanog sata svi modeli odlično stoje. Osim prema građi, veš birajte i prema ličnom ukusu i stilu.

Ne zaboravite da je najvažnije to kako ćete se vi osećati dok ga nosite, te bi on morao da bude u potpunom skladu sa vašim ličnim preferencijama.

Veš se bira i u skladu sa prilikom na kojoj će se nositi

Iako često imamo tendenciju da isti model veša nosimo na sasvim različite prilike i uz sasvim drugačije outfite, ovo bi valjalo promeniti, te u potpunosti prilagoditi veš prilici na koju ste se uputili.

Zato bi i sam povod i prilika u kojoj ćete nositi veš trebalo da budu jedan od važnih kriterijuma koje ćete uvrstiti među odlučujuće za odabir i kupovinu veša. Na primer, ukoliko znate da ćete nositi uske stvari od laganih materijala, neopgodno je da nabavite laserski sečeni veš koji se neće videti ispod garderobe.

Takođe, ako znate da ćete nositi svetlu garderobu, onda birajte beli ili veš u boji kože. Isto važi za tamne boje. Takođe, ako nosite majicu bez bretela ili sa tankim bretelama, jasno je da vam je potreban brushalter bez bretela ili sa providnim bretelama.

Zato od sad obavezno i to gde ste se uputili i šta ćete nositi uzmite u obzir kad sledeći put budete kupovali veš za određenu priliku.

Dobar osećaj u vešu koji nosite kao najvažniji kriterijum

Kada budete birali donji veš vodite računa o tome da li je on skladan vašem ukusu i preferencijama, kao i kako se osećate dok ga nosite. Na primer, ako se ne osećate dobro u basic pamučnom vešu, slobodno eksperimentišite i nosite atraktivne modele.

Jasno je da ima i dama koje se osećaju neprijatno u seksi i atraktivnom vešu, te je najbolje da se one opredeljuju za bazičnije, nepogrešive komade veša, koji obavezno moraju da budu i udobni – u ovakvim komadima one će se osećati odlično.

Ukoliko veš kupujete u prodavnici – probajte ga kako biste videli kako ćete se osećati u njemu. Ako to činite online, obratite pažnju na svaki detalj veša na fotografijama, a obavezno pročitajte opis i specifikacije.

Adekvatna veličina veša ključna za dobru kupovinu

Veš može da ispunjava sve navedene kriterijume, a da svakako ne bude odgovarajuć ukoliko samo o jednom detalju niste vodili računa – o veličini, odnosno broju veša koji nosite.

Zato nipošto ne kupujte veš za koji niste sigurni da vam stoji kao šiven prema vašim dimenzijama. Veličina veša može mnogo toga da promeni, te i te kako utiče na to kako ćete izgledati i osećati se u određenim komadima veša.

Uz ove kriterijume nema sumnje da ćete biti prezadovoljne izborom veša koji napravite, a uživaćete u njegovom nošenju više nego ikada do sad.