NIJE SVE U LONDONU! Četiri mala BAJKOVITA GRADA koja morate da vidite ako putujete u Britaniju

Srećni su oni ljudi koji mogu da odaberu mesto gde će živeti, kada će se tamo preseliti i kada to rade iz potpune ljubavi, a ne iz neke obaveze. Svedoci smo da se često selimo zbog finansijske stabilnosti i prosperiteta, ali je isto tako činjenica da smo primorani da volimo nova mesta u koja odlazimo. Međutim, kada su putovanja u pitanju, onda sebi možemo da damo oduška i da vidimo i ona mesta gde bismo eventualno želeli da živimo, ali nismo u mogućnosti.

Wikipedia/Mike McBey

Velika Britanija je prelepa i prepuna različitih sadržaja. Neki njeni gradovi i gradići su savršeni i prilično bajkoviti. Naravno, svima su prvi na listi veliki gradovi poput Londona, Edinburga, Mančestera, ali u Britaniji možete (i treba) da vidite prelepe male gradove, koji će vas oduševiti i iznenaditi na jedan potpuno drugačiji način, i zato vam ih preporučujemo.

Napomena – za Englesku će vam biti potrebna viza

Pre nego što isplanirate putovanje, imajte u vidu da će vam za Englesku biti potrebna viza. Procedura za dobijanje britanske vize nije baš tako jednostavna. Naime, trebaće vam dokumenta poput rezervacije smeštaja, dokaz o tome koliko novca imate na računu, pasoš koji važi još šest meseci nakon povratka u zemlju, stari pasoš, kopija o vlasništvu neke nekretnine, ako je nešto na vaše ime.

I to su osnovni, a onda u zavisnosti od toga da li ste zaposleni ili nezaposleni, da li ste đak, student ili penzioner, biće vam potrebna još neka druga dokumenta za apliciranje za englesku vizu.

U nastavku čitajte o gradovima koje bi svakako trebalo da posetite tokom svog boravka u Velikoj Britaniji.

Portmerion u Velsu

Ovo je jedno preslatko malo mesto, koje ima italijanski šmek. Prelepa arhitektura, stilovi koji se dosta razlikuju, a koji u ovom gradu čine jednu celinu zaista će vam privući pažnju. Pastelne boje su ono što će vam verovatno privući pažnju i boje generalno, koje razbijaju monotoniju vintidž stila, koji dominira u pojedinim delovima grada.

Shanklin

Ovaj grad je čaroban. I za to su se pobrinuli stanovnici ovog grada, koji su znali kako i na koji način da privole turiste da posete upravo ovaj njihov grad. Iskoristili su sve potencijale i eto grada koji se obožava. Naime, u ovog gradu zateći će vas divne uličice sa prelepim kućicama, kao i peščane plaže. Ukoliko ste ljubitelj golfa, ovde ćete pored plaže moći da uživate u ovom sportu, ali i u drugim sportskim aktivnostima, jer ih ovde zaista ima mnogo.

Rye

Ovaj grad je sve ono što želite ukoliko ste ludi za istorijom, ukoliko bežite od savremenih tekovina i savremenog načina života. Ukoliko ste zaljubljeni u srednji vek i mislite da je to vaše idealno vreme, onda treba da posetite grad po imenu Rye.

Da, i ovaj grad ima modernih elemnata, ali dominiraju sve te primese srednjeg veka. Ovaj grad ima tri reke, a nekada je bio glavna luka, a danas je jedan od turističkih centara. I nikako nemojte da propustite da se popnete na toranj, koji će vam omogućiti da uživate u neverovatno lepom prizoru i pogledu na grad.

Whitby

Prelep gradić na obali. Čaroban i prilično romantičan. Oduševiće vas njegov izgled noću, dok ćete tokom dana uživati u gurmanskim specijalitetima. Ovde se sprema najbolja riba i najbolji krompiriće i nikako nemojte da propustite da probate to, ukoliko vas put nanese na ovu stranu.