NIJE SVE U NOVCU! Devet najoriginalnijih trendova za UREĐENJE STANA tako da postane ZVEZDA INSTAGRAMA (FOTO)

Trendovi dolaze i odlaze, ali su prilično važni za modu, umetnost, muziku i, naravno, dizajn.

Pixabay.com

Renoviranje stana u skladu sa trendovima ne samo da vam omogućava da vidite društvo kroz prekrasan, umetni objektiv, već vam može pomoći da bolje razumete inspiraciju dizajnera.

Pored toga, najveći trendovi u vašem domu zadržiće vaš prostor relevantnim i Insta vrednim.

Žive boje

Dnevna soba
Pixabay.com

Očigledno je da su ljudi umorni od neutralnih i prigušenih boja i da žele da koriste bolje boje u tradicionalnim ili modernim enterijerima  kako bi oživeli svoje prostore.

Tamne, jesenje nijanse su savršene za svaku prostoriju. Razmislite o korišćenju zemljanih boja u kombinaciji  sa snažnim, vatrenim za prijatan ali dramatičan izgled enterijera.

Ovu tehniku takođe možete primeniti i na lampe i nameštaj.

DESET NAJLEPŠIH DNEVNIH SOBA na Instagramu u 2018. godini (FOTO)

Ažurirano zelenilo

zelena soba
pixabay.com

Prelazak sa šarenog u prirodni aranžman ili boje smokve, maslinove čini dodatne razlike. Pored svega, male, nagomilane posude za salate, voće i masline možete zameniti i kupiti u navedenim bojama.

Nazad u crno

Pixabay.com

Očekivanje je da će crni nameštaj biti veliki trend u boji u 2019. godine. Ova, dosta omiljena boja, daje uvek oštru sofisticiranost. Kada su upari sa toplim neutralima i srednjim zemljanim tonovima, crna boja pruža dovoljno čvrstine da održi ravnotežu.

Kombinacija prašnjave ružičaste i crne čvrsto oživljava, na primer, lep ružičasti zid sa metalnim crnim kutijama, stolovima i svetlosnim snopovima.

Ombre

dnevn soba
pixabay.com

Ombre u enterijeru je novi trend, zasnovan na prelasku boja od tamnih tonova do svetlih ili od jedne nijanse do druge. Ova dekorativna tehnika se takođe može nazvati “degradacija” i može se upotrebiti u različitim detaljima kada je u pitanju dizajn objekta.

Međutim, primena takve ideje zahteva majstorski pristup, tako da ako niste umetnički tip savetujemo vam da pronađete iskusnog slikara i savršeno napravite prelazni izgled u vašem domu.

Sav taj jazz

Stan
Pixabay.com

Probajte da vaš nameštaj sadrži dodatke koji imitiraju svojstvo arhitekture Art Deco. Umetnički i dramski, ovo su sportski geometrijski uzorci i sofisticirane krivine i često se izrađuju u bronzi ili drugim luksuznim materijalima.

Novi oblici

Pixabay.com

Štampane pozadine su u porastu ove jeseni, a očekujte da se poveća i brojnost biljnih i životinjskih otisaka i smelih šablona prikazanih u stambenim i poslovnim prostorima.

Geometrijska i modna pozadina u bojama kao što su crvena, animal print, pa čak i neki tonovi dragulja, biće poseban trend koji će 2019. dovesti do vrhunca kada je u pitanju dekoracija enterijera.

Rasveta u tonu pozlaćenog doba

Pixabay.com

Metalika je nekada bila rezervisana za sezonske praznike, a sada će biti prisutna tokom cele godine. Svetski pristup koji se pojavio ove jeseni preferira srebro i žuto zlato sa sjajnim tonovima tako da na polju rasvete dominiraju lusteri u ovom stilu.

Mekoća na dodir

Dnevna soba
Pixabay.com

Bezvremenski materijal koji nastavlja da se uspinje, velvet, dodaje luksuznu toplinu i teksturu u sobu. Velvet je tkanina koja želi da bude smela i zato je treba izrađivati što više u bogatim bojama kao što su kraljevska plava, bordo ili šumska zelena, za izradu stolica, kaučeva ili sofa.

Renoviranje u znaku zelenila

Pixabay.com

Za ovaj trend postoji više od estetike: veruje se da su biljke dobre za zdravlje i da pomažu u čišćenju unutrašnjeg vazduha.

Zdravlje i dobrobit se mogu podsticati kroz “živi” dekor koje biljke obezbeđuju tako što apsorbuju štetne hemikalije i regulišu vlažnost . Na kraju krajeva, one su jeftin način dodavanja trenutne boje i glamura u enterijere.

Koristite navedene tehnike kada planirate renoviranje i željeni efekat neće izostati, a vaš dom biće dekorisan baš kao iz časopisa.