Iako svaki skok zahteva odvažnost, ove lokacije za skakanje su zaista nešto posebno. Čak i samo gledanje video sadržaja može vam precizno dočarati sam skok.

 

Bilo da ste zavisnik od adrenalina ili naprosto želite da savladate svoj strah od visine – skakanje sa najviših svetskih tornjeva ili mostova može biti pravo rešenje za vas. Ovo je 7 najviših i najimpresivnijih lokacija za skok. Pored svoje visine ove lokacije odišu prelepom prirodom koja će vas sigurno oduševiti

1. 233 metara: Toranj Makao – Kina

Ime Makao izaziva asocijacije poput kockanja i kazina, sam grad se ne svodi samo na gubljenje novca na kocki. Upravo je ovde A. J. Haket skočio sa 233 metara visine, čime je zvanično ušao u Ginisovu knjigu svetskih rekorda.

2. 220 metara: Brana Verzasca – Švajcarska

Ovo je jedino mesto na svetu na kom možete testirati svoje živce noćnim Bandži skokom. Brana je dobro osvjetljena reflektorima, ponekad i Mesecom. Ova lokacija, tj brana pojavljuje se u čuvenom filmu o Džejms Bondu “Goldeneye”.

3. 216 metara: Most Bloukrans – Južna Afrika

U samom srcu Južne Afrike, ovaj most je jedno od najboljih prirodnih mesta za komercijalni bandži koji daje dvostruku dozu uzbuđenja. Bićete zadivljeni afričkom divljinom a sa druge strani doživlja će upotpuniti snažan nalet adrenalina.

4. 206 metara: Rio Grande most – Novi Meksiko

Skakanje sa ovog mesta na prelepoj reci Rio Grande svakako će vam zauvek ostati u pamćenju.

5. 192 metara: Europabrücke most – Austrija

Zgodno smešten most između Italije i Austrije. Adrenalinski zavisnici uživaju u skoku sa ove lokacije okružene Alpama.

6. 190 metara: Most Niouc – Švajcarska

Skakačima sa ovog mosta potrebno je hrabrosti da skoče i kao ljuljaška se zanjišu u svim smerovima. Tom priliko doživljavaju neverovatan priliv adrenalina.

7. 160 metara: Last Resor – Nepal

Iako se zove poslednja stanica, skočite li jednom ovde, sigurno ćete poželeti da skočite ponovo.