Najgore moguće što može da se desi svakoj domaćici jeste da joj kućni sklad i mir naruše mravi, bubašvabe, uholože i ostali "nepozvani insektoliki gosti".

 

Skakavac, bubašvaba, mravi, buberusi… ne zna se šta je gore kada se pojavi u kuhinji ili hodniku, zar ne? I koliko god to bio učestao problem, nikada niko nije pronašao najdelotvorniji recept protiv njih. Ipak, neke stvari se mogu učiniti.

Ovo je dobitna kombinacija za rešenje svih mogućih insekata iz doma!

Očistite detaljno prostor u kome čuvate hranu! Ako je potrebno, bacite sve što ste do tog trenutka imali u kući, pa nakon dezinsekcije i detaljnog čišćenja, kupite nove namirnice. Nije prijatno baciti sve, ali možda je najsigurnije i najviše higijenski!

Kada ubuduće nešto otvorite, dobro zaštitite i što bolje zatvorite kako ne bi privlačilo insekte i kako oni ne bi imali kuda da se “uvuku” do svog plena.

Obavezno kupite tabletu protiv mrava i sitnih buba i proverite da li su vam sve šupljine u zidu zatvorene. Ne bi trebalo nakon toga da imaju gde da prolaze.

Nikada ne ostavljaje ostatke hrane “na izvol’te”! Nakon jela, OBAVEZNO sklonite tanjir u sudoperu i ISPERITE VODOM. Ostatke hrane bacite u kantu i đubre svake noći izbacujte iz kuće, ukoliko vam stoji unutra!