NIKOLA ĐURIČKO ODUŠEVIO KLINCE: Nakon glume i režije, napisao je i KNJIGU, a sada napravio i DRUŠTVENU IGRU (FOTO)

Autora ove neverovatne igre znamo kao glumca i reditelja sa više od četrdeset filmova, pozorišnih predstava i televizijskih emisija.

Nikola Đuričko
Instagram.com/nikoladjuricko

Društvena igra Fudbal prošle godine je doživela veliki uspeh i za kratko vreme osvojila srca svih mališana, a njen autor Nikola Đuričko odlučio je da ponovo obraduje decu! Nova društvena igra nosi naziv Atletika i namenjena je deci starijoj od pet godina, a u njoj može uživati čak osam igrača.

Zamišljena je tako da se mališani na lak i zabavan način upoznaju s osnovnim atletskim disciplinama i njihovim pravilima: skok uvis, skok udalj, bacanje diska, trka na 100 m i trka na 400 m (petoboj). Komplet sadrži atletsku stazu, terene za bacanje diska, skok uvis i skok udalj, prečku, pione i kockice, kao i knjižicu s pravilima igre, napisanu uz karakterističan humor Nikole Đurička.

Promo Vulkan

Cilj igre pre svega jeste popularizacija kraljice sportova među našim najmlađima, a time i promovisanje sporta, olimpijskog duha i zdravog života.

Autora ove neverovatne igre znamo kao glumca i reditelja sa više od četrdeset filmova, pozorišnih predstava i televizijskih emisija. Pored zanimljivih društvenih igara koje je osmislio, Đuričko se nedavno ostvario i u ulozi pisca. Za zbirku zabavnih kratkih priča Dogodovštine jednog Džonija osvojio je Nagradu za najbolju knjigu u oblasti dečje književnosti na Međunarodnom sajmu knjiga u Novom Sadu. 

Ovu duhovitu knjižicu, kao i novu društvenu igru Atletika za zabavu cele porodice, potražite u Vulkančiću