“Nisam mogao da se nagledam lepote”: Naš poznati glumac pronašao mir na Hilandaru (FOTO)

"Ko jednom ode na to sveto mesto, neka energija ga stalno vuče da se ponovo vrati."

Hilandar
wikipedia

Glumac Lazar Dubovac (36) široj javnosti najpoznatiji je kao Mališa iz serije “Moj rođak sa sela“. On se od snimanja ovog popularnog serijala nije mnogo promenio, a i dalje se bavi glumom, uglavnom u pozorištu. Pre nekoliko godina oprobao se i kao scenarista i režiser, a ispostavilo se da je i za to veoma talentovan, pa potpisuje predstavu “Nemanjići – podela carstva“.

Pre nekoliko godina pričao je kako je mir pronašao u Hilandaru.

View this post on Instagram

A post shared by Lazar Dubovac (@lazardubovac)

Nisam mogao da se nagledam lepote. Posle nekog vremena provedenog tamo čovek počne da se preispituje zašto je ona ovoj planeti i kuda odlazi naša energija i stečeno znanje. Zapitao sam se: čemu jurnjava za poslom, svađe, dokazivanja? Ništa vam ne okupira pažnju. Ko jednom ode na to sveto mesto, neka energija ga stalno vuče da se ponovo vrati – otkrio je on tada.

Lazar Dubovac je do sada igrao u više od 15 predstava, a njegov glas možemo čuti u sinhronizaciji animiranih filmova iz serijala “Priča o igračkama”. Takođe, imao je manju ulogu u popularnim serijama “Urgentni centar” i “Žene sa Dedinja“.

Sa glumom se prvi put susreo kao dečak kada je bio član omladinskog pozorišta “Dadov“, potom je odlučio da upiše Akademiju umetnosti u klasi profesorke Mirjane Karanović. Završio je glumu i započeo karijeru na daskama koje život znače.

Kao posao koji mnogo voli ističe rad na sinhronizaciji filmova. On je imao tu privilegiju da radi nekoliko zaista divnih crtanih filmova, kao što su: “Priča o igračkama“, “Galaktički fudbal“, “Šiljina ekipa” i “Skubi Du“. Bio je i voditelj takmičarske emisije izvorne narodne muzike “Šljivik“, a svaki slobodan trenutak koristi za putovanja.