“Nisam ni obratio pažnju na tu pesmu”: U sukob Lukasa i Konstrakte umešao se i SAŠA POPOVIĆ

Umesto za Zorju glasao za nju!

Saša Popović
print screen/youtube.com/Zvezde Granda Specijal

Saša Popović gostovao je u jutarnjem programu na Prvoj televiziji i tom prilikom otkrio je šta misli o Konstrakti, pobednici “Pesme za Evroviziju“.

Na prvo slušanje mu se pesma ni najmanje nije dopala, čak je promenio kanal kako je ne bi slušao, ali kroz 24 časa se sve promenilo i on je čak glasao za nju.

– Ja sam gledao prvo polufinale kada je Konstrakta pevala i tada sam promenio kanal, nisam ni obratio pažnju na tu pesmu. Kada je došao onaj podsetnik za glasanje. Ja sam tu pesmu prihvatio kao navijačku pesmu. Počinju reči: “Umetnica mora biti zdrava” i onda svi tapšu. Meni se tada to dopalo. Kada je bilo prvo polufinale ja sam poslao 20 poruka za Zorku. Kada je bilo finale, ja sam poslao 20 poruka za Konstraktu. Stvarno mi se dopala. Ovo je prvi put da šaljemo pesmu koja ima neku foru.

Osim toga, Popović se neočekivano osvrnuo i na izjave Ace Lukasa, sa kojim nije bio u korektnim odnosima posle pevačevog žiriranja u “Zvezdama Granda”. Iako su svi očekivali da će ga kritikovati, on ga je pohvalio.

Nije se složio sa Acinim tvrdnjama da je takmičenje namešteno, ali je istakao da je njima sigurno privukao pažnju i da je zbog njega ceo festival dobio na gledanosti.

– On je sam svoji izjavama digao interesovanje za takmičenje. Svake godine je stizalo 20.000, 30.000 glasova, a sad 144.000. Ja ću platiti još toliko, ako broj glasova nije tačan. Ja tvrdim u glas jedan da je sve bilo tačno. Ako neko ima dokaze, neka ih pokaže. 

Saša je istakao da mu je Lukas bio jedan od favorita, pored Zorje Pajić i Sare Jo. Međutim, smatra da je Konstraktina pesma zasluženo odnela pobedu.

– Meni se Lukasova pesma dopala, Sara Jo je takođe imala fantastičnu pesmu, ali Konstraktina pesma je nešto posebno. Ja Lukasa volim, pet godina je bio u “Zvezdama granda”, bio je fenomenalan, ja to moram da kažem. Aca Lukas je privukao svu pažnju, da se mi ne lažemo.

Za sam kraj, Saša ističe da Konstraktin nastup i pesmu ne treba potcenjivati, jer je baš to ono što je privuklo javnost.

Nemojte potcenjivati Konstraktu, ja mislim da će ona doći do finala, pitanje je samo kako će predstaviti ovu pesmu. Narod je stao uz ovo. Prvi put šaljemo nešto drugačije.