NIŠTA ASTRONAUT, NIŠTA LEKAR: Evo koja karijera najviše zanima decu u današnjim vremenima

Čak trećina malih ispitanika u SAD i Velikoj Britaniji je izjavila da mašta o karijeri "jutjubera", objašnjavajući to kao nešto uzbudljivo i isplativo. Mali Kinezi su se u većem broju opredelili za posao astronauta.

Devojka sa mobilnim telefonom
Pixabay.com

Većina mališana danas želi da se bavi “vlogovanjem”, navodeći postavljanje ličnih video-snimaka kao posao snova – pokazala je studija istraživača okupljenih ispred proizvođača igračka za decu – LEGO. Istraživanje je sprovedeno u SAD, Velikoj Britaniji i Kini, na uzorku od 3.000 dece, uzrasta od 8 do 12 godina. I 326 roditelja je, eksperimentalno, uključeno u studiju.

Čak trećina malih ispitanika je izjavila da mašta o karijeri “jutjubera”, objašnjavajući to kao nešto uzbudljivo i isplativo. Zanimljivo je da su mališani sa područja SAD i Velike Britanije uglavnom navodili da bi za život najradije zarađivali kao “vlogeri”, dok su se mali Kinezi opredelili za posao astronauta. Istovremeno, troje od četvoro ispitanika je reklo kako veruje u tvrdnju da će ljudi u budućnosti živeti na nekoj drugoj planeti. Čak 96 odsto Kineza je to izjavilo, dok procenat slaganja sa ovom teorijom u Britaniji iznosi 63, a u SAD 68.