NIŠTA LAKŠE, A NIŠTA SLAĐE: Isprobajte brz i jednostavan recept za kremastu tortu sa jagodama i keksom

Sjajna, kremasta, sočna i osvežavajuća...

Bakina kuhinja

Potrebno je:

  • 500 g turskog keksa
  • 600-800 g jagoda
  • 2 pudinga od banane
  • 600 ml mleka
  • šećer za mleko
  • 100 g maslaca ili margarina
  • 200 ml slatke pavlakePriprema:

    Skuvati puding u mleku, pa prohladiti. Maslac izmiksati, pa izmešati sa ohlađenim pudingom, koji sladite po želji. Slatku pavlaku umutite. Jagode dobro oprati i skinuti peteljke, pa ih preseći napola.

    Pleh obložite folijom pa na dno ređajte prvo turski keks, preko njega puding, zatim jagode, pa umućenu pavlaku i tako redom.

    Ostavite pavlaku za ukrašavanje. Tortu završite sa keksom.

    Pokrite folijom i ohladite 2-3 sata. Okrenite na poslužavnik, pa skinite foliju. Tortu premažite ostatkom pavlake.

    Ostavite tortu preko noći u frižideru, pa je služite.