NIŠTA OD EVROVIZIJE? Usijale se mreže zbog Konstraktine objave (FOTO)

Na zvaničnom evrovizijskom Tviter nalogu RTS-a objavljene su fotografije Ane Đurić Konstrakte, naše ovogodišnje predstavnice na "Evroviziji" u Torinu, kao čestitka za vaskršnje praznike.

Foto: screenshot/youtube.com/RTS Pesma Evrovizije - Zvanični kanal

Ipak, praznična poruka i originalna pojava naše pevačice pali su u drugi plan zbog politike, i mnogi su ih protumačili kao provokaciju, pa čak traže i kažnjavanje Srbije.

Naime, ljudi su kao problem videli stočiće na koje su položena vaskršnja jaja i Konstraktin lavor.

Kako se navodi, nameštaj liči na latinično slovo “Z”, slovo koje je postalo zabranjeno u mnogim zemljama Evrope zato što su ruska vojna vozila u Ukrajini označena tim znakom.

Mnogi korisnici društvenih mreža su to shvatili kao provokaciju, iako se sama Konstrakta nije bavila politikom niti davala bilo kakve izjave na tu temu.

Ko je stavio stočiće sa slovom Z u jeku ruske agresije na Ukrajinu? Njeni ili vaši privatni politički stavovi su jedno, ali ovde predstavlja celu Srbiju. Sklanjajte ove slike sa zvaničnog naloga, pa makar bila i slucajnost – glasio je jedan od komentara.

Brišite ovo, shvatiće se kao slovo Z i suspenzija ko kuća – pisao je drugi.

Ovo je provokacija Evrope!!! Skroz bi bilo ok da nas ne prime na takmičenje! – su samo neki od komentara ispod objave, a bilo je i onih na engleskom jeziku koji takođe smatraju da je ovo provokacija. Neki su pisali da je u pitanju samo stočić i ništa drugo.