fbpx
2.6 C
Belgrade
06.03.2021
Naslovna Magazin NISTE NI ZNALI DA POSTOJE: Devet skrivenih hotelskih troškova koji mogu lako...

NISTE NI ZNALI DA POSTOJE: Devet skrivenih hotelskih troškova koji mogu lako da vam ISPRAZNE NOVČANIK

Pripazite, da se ne biste vratili kući bez dinara u džepu.

Hotel
Pixabay.com

Plaćanje računa u hotelu može da bude kao lutrija ako se ne raspitate na vreme šta se sve plaća. To naročito važi za rizortove u kojima je često nejasno koje su sve usluge uključene u cenu. Radi čistog računa i duge ljubavi najviše se isplati da budete otvoreni i zatražite jasnu informaciju.

Skupi znak pažnje

Bočica vina ili piva, voće i čokolada nisu uvek besplatni znak dobrodošlice. Pre nego što krenete da tražite otvarač proverite šta piše na poruci – „complimentary” ili „welcome“ su dobar znak, ali ako se spominje ponuda bara ili nešto slično bolje je proveriti pre nego što popijete nešto što u prodavnici košta pet puta manje.

Koliko je parking? 

Ako putujete automobilom, pre rezervacije smeštaja korisno je da proverite da li se hotelski parking plaća. Cene po danu parkinga lako se mogu popeti na desetak evra, a kad se sve sabere i oduzme ponekad je bolje dati više novca na bolju lokaciju ili udobniji krevet.

“Naduvani” restorani 

Nerazumno skupi hotelski restorani u kojima kuhinja ne vredi tih para, još su jedan od niza načina na koji vlasnici pune bankovne račune. Naročito ako su jedini u blizini pa zaista mogu da naplate koliko žele jer uvek ima gostiju koji će biti dovoljno gladni da ne posegnu za menijem kako bi prethodno proverili cene. Neki hoteli se služe trikovima pa ostavljaju razumne cene glavnih jela, ali zato cifre za pića i salate idu u nebo.

Cena dostave 

Udobnost se naplaćuje pa pre nego što naručite sendvič ili bocu vina u sobu proverite ima li i dostava svoju cenu. Politika kuće može biti i napojnica koja iznosi 20 odsto od računa.

Naknada za rizort
Ako vaš hotel ima reč „resort“ u nazivu nije neuobičajena praksa da ćete morati da platite obaveznu dodanu naknadu koja može uključivati pristup internetu, parkiranje – ali i samo vašu odluku da odsednete kod njih.
Internet u sobi

U civilizovanom svetu danas više-manje svi imaju bežični Internet, ali u nekim hotelima ćete morati da ga platite. Jedan od trikova je isticanje besplatnog interneta, ali kad ga poželite u sobi hotel će vam ispostaviti račun jer je besplatan samo u zajedničkim prostorijama.

Odustajanje od putovanja 

Uvek je dobro proveriti da li hotel naplaćuje prekid rezervacije sobe i odustajanje od smeštaja. Kako vam ne bi skinuli novac s kartice upitajte ih u kom vremenskom roku je to moguće učiniti.
Smeštaj za ljubimce 

Hoteli koji primaju pse često gostima to najčešće i naplaćuju. Raspitajte se da li veličina psa utiče na konačan iznos i postoje li dodatni skriveni troškovi.

Kašnjenje košta 

Ako odlučite da napravite raniji check-in ili kasniji check-out neki hoteli će vam to srdačno omogućiti, ali i dobro naplatiti. Ukoliko imate izbora, bolje je da izbegnete takve situacije i potrošite novac na ono u čemu uživate.loading...