Nisu uvek muškarci krivi: I ove stvari utiču na izostanak orgazma!

Najlakše bi bilo da za izostanak orgazma optužite muškarca koji ne zna da zadovolji ženu, ali razloga ima mnogo više…

Orgazam je česta tema, priznajemo, ali kad se o njemu toliko govori, vredi objasniti još neke stvari. Naime, najčešći krivci za izostanak orgazma su muškarci, ali kad se analiziraju istraživanja napravljena proteklih godina, može se zaključiti da to baš i nije tako.

Recimo, omiljene pilule za kontracepciju često izazivaju izostanak orgazma, a uz to je poznato i da smanjuju ženski libido.

Ukoliko pijete neke antidepresive, situacija je sve samo ne dobra – oni utiču na nivo hormona u telu, što dodatno smanjuje želju za seksom i umanjuje osetljivost vrhova živaca, što sve zajedno uništava šanse za orgazmam.

Probleme s hormonima može da izazove i višak kilograma, jer višak masnoća u telu smanjuje nivo testosterona koji je važan za ženski libido i orgazam.

Još jedan od problema je poznati ženski multitasking. Naravno, on ne prestaje ni za vreme seksa, pa tako žene razbijaju glavom nekim obavezama koje imaju za sutra ili svojim izgledom, što sigurno ne pomaže opuštanju i doživljavanju orgazma.

Cirkulacija kod muškaraca može izazvati probleme s erekcijom, dok kod žena smanjuje dotok krvi u klitoris kojem, kao i penisu, treba dovoljno krvi kako bi postao dovoljno osetljiv da dovede do orgazma.loading...