NJEGOVO VELIČANSTVO – PIVO: Sedam kućnih problema koje vam može rešiti ovaj napitak

Ovaj popularni napitak od ječma i hmelja ne služi samo da biste se rashladili u vrelim letnjim danima. Naime, pivo svakako treba imati u kući, jer vam ono može pomoći da rešite niz sitnih problema. Evo o čemu se radi!

Pivo
Pixabay.com

* Zaštitite baštensko bilje od puževa. U manje posudice sipajte pivo, rasporedite svuda po bašti i ostavite preko noći. Ujutru ćete primetiti da puževi nisu mogli da mu odole.

* Rešite se dosadnih mušica koje “opsedaju” činiju sa voćem na sledeći način: u čašu sipajte pivo i zatvorite providnom folijom. Napravite mali otvor. Aroma piva će privući mušice koje kasnije neće moći da izađu iz čaše.

* Ukoliko nemate mačku, pivo vam može pomoći da se rešite miševa. Dakle, u malu kantu sipajte centimetar, dva piva. Napravite “putić” kojim će se miš popeti (drvo, plastika). Pivo će namamiti miša i on će upasti u kanticu. Sve što treba da uradite nakon takvog “pecanja”, jeste da iznesete kantu napolje i “zarobljenika” pustite na slobodu.

* Vaše kućno i baštensko bilje, ali i povrće, prosto obožavaju šećer koji se nalazi u pivu. Iz tog razloga pivo je odlično prirodno đubrivo.

* Pivo je odlično za poliranje zlatnog i srebrnog nakita. Pamučnom krpom umočenom u pivo vratite sjaj omiljenim komadima nakita.

* Izvetrelo pivo odlično je i za poliranje drvenog nameštaja. Istrljajte ga krpom namočenom u pivo, a zatim obrišite čistom.

* Uklonite fleke od kafe ili čaja tako što ćete ih natopiti sa malo svetlog piva. Sačekajte bar sat vremena pa isperite čistom vodom. Ako su fleke i dalje vidljive, ponovite postupak, piše minimagazin.info.loading...