NJEN ODLAZAK OSTAJE MISTERIJA: Devet godina nakon smrti slavne glumice, i dalje se ne zna KAKO je umrla

Britani Marfi bila je američka glumica i pevačica.

Britani Marfi
wikipedia

U novembru ove godine bi napunila 41, godinu. Majka Šeron bila je irsko-istočnoevropskog porekla, a otac je bio Italijan. Roditelji su se razveli ubrzo nakon njenog rođenja, a kasnije je s ocem imala malo kontakta.

Od 1995. do dana kad je umrla ostvarila je tridesetak uloga. Partneri su joj bili Anđelina Džoli, Dakota Fening i Eminem između ostalih. Najpoznatija je po filmovima: “Upravo venčani” “Sin City”, “Prekinuta mladost”, “Osam milja”, “Devojke iz visokog društva”.

Britani je bila u vezi sa Eštonom Kučerom, da bi se 2005. verila s producentom Doom Makalusom. Ipak, nakon godinu dana okončali su veridbu. 2007. se udala za Sajmona Mondžeka.

View this post on Instagram

‘Just Married’ Australia Premiere ? #BrittanyMurphy #AshtonKutcher #Lovely #Premiere #JustMarried #RIP

A post shared by Brittany Murphy Info (@brittanymurphyinfo) on

Poslednje tri i po godine njihovog braka živeli su u zajednici sa Britaninom majkom u istoj kući.

Početkom dvehiljaditih Britani je toliko smršala da su mnogi posumnjali da je postala zavisnica od droge.

Glumica Britani Marfi umrla je u svojoj 32. godini, 20. decembra 2009. godine, usled akutne upale pluća kombinovane sa anemijom i opštom oslabljenošću organizma usled korišćenja raznoraznih medikamenata. Mogućnost da je bila otrovana ispituje se i danas. Pet meseci kasnije preminuo je i njen suprug, osam godina stariji Sajmon Mondžek, pod istim okolnostima: takođe, kombinacija anemije i upale pluća.

U tadašnjem lekarskom izveštaju stoji kako je umrla od upale pluća i anemije.

O smrti Britani Marfi postoji toliko teorija da ih je teško nabrojati, a neke su neverovatne. Mnoga pitanja ostala su bez odgovora i mnogo je onih koji na ta pitanja žele da dobiju odgovore. Ljudi jednostavno žele da saznaju istinu i smatraju da nije pošteno da se ovaj tajanstveni slučaj ne ispita do kraja.

S obzirom na to da je i njen suprug preminuo na isti način govorilo se o ubistvu, a između sumnjivih osoba našla se i njena majka. Jedan medij je tvrdio kako je komunicirao sa preminulom glumicom i objasnio da je u braku sa Sajmonom bila potčinjena, iskorišćena i izmanipulisana.

Jedna od popularnih teorija je i ta da je glumica bila otrovana otrovom za pacove. S obzirom na to da kuća nije bila proglašena mestom zločina, te opcije na kraju nisu bile dublje istražene.

Njen otac smatra da je smrt nameštena i da je Britani ubijena otrovom za pacove i da je ubijena po naređenju vlade jer je podržavala Džuliju Dejvis, koja je davala izjave protiv Ministarstva unutrašnjih poslova i posedovala kompromitujuću dokumentaciju.

Ipak, i dalje nema odgovora na pitanje šta je ubilo mladu glumicu.