Britanski "Independent" sastavio je listu najvećih imena u američkoj filmskoj industriji, čije zarade prevazilaze cifru od osam miliona dolara.

 

Iako je u vrhu liste glumaca koji najviše zarađuju u Holivudu našli pretežno muškarci, poput Danijel Krejga, Dvajn Džonsona i Vin Dizela, na listi najplaćenijih su se svakako svojim filmskim projektima izdvojile i pojedine glumice.

Na prvom mestu, kada je reč o ženama, je američka glumica En Hatavej čija zarada za dugo najavljivani film “Barbi” (koji ćemo gledati 2020. godine) se procenjuje na 15 miliona dolara.

 

Odmah iza nje sledi glumica mlađe generacije, koja je već osvojila Oskara za ulogu u filmu “U dobru i u zlu”. Dvadesetsedmogodišnja Dženifer Lorens takođe je isplaćena 15 miliona dolara za ulogu u drami “Red Sparrow” koja je trenutno na repertoaru u bioskopima širom sveta.

 

Treće mestu, rangirano po visini zarade, zauzima Sandra Bulok koja je u filmu “Malci” (“Minions” iz 2015.) pozajmila glas istoimenim crtanim junacima, Za ovaj poslovni angažman plaćena je 10 miliona dolara.

 

Britanska glumica Emili Blant, koju je publika zavolela u ostvarenjima “Agenti sudbine” (2011) i “Ubica iz budućnosti” (2012), za ulogu u najnovijem filmu “Jungle Cruise” (2019) dobiće od 8 do 10 miliona dolara.loading...