NOĆNA MORA SVAKE ŽENE: Evo kako da IZBEGNETE bore oko usana NA PRIRODAN I ZDRAV NAČIN

Usne
foter

Iako bore smejalice utiču na ekspresiju lica, te ih mnogi ljudi vole, nekim ženama to može predstavljati veliki estetski problem.

 

Imajući u vidu da je struktura kože usana drugačija od kože lica, te da ima manje slojeva, koji su dosta tanji, nastanak bora u ovom predelu je neizbežan.

Ipak, postoji veliki broj spoljašnjih faktora koji mogu da ubrzavaju znakove starenja, poput nedovoljne zaštite od sunca, pušenja, pijenja na slamku, grickanja unutrašnjosti usne…

U nastavku vam otkrivamo tri načina kako da sprečite njihov nastanak:

Prestanite da pušite

Da li ste znali da se kod aktivnih pušača znakovi starenja kože pojavljuju čak deset godina pre? Pušenje deluje veoma štetno po kožu i sam ten. Naime, ono povećava broj slobodnih radikala u perioralnom području (oko usta).

Obezbedite im dobru hidrataciju

S obzirom na to da usne nemaju lojne žlezde, koža usana se neupredivo brže isušuje u odnosu na druge delove lica. Na isušivanje usana mogu uticati vetar kao i štetne materije u vazduhu (polutanti). Zato ih stalno hidrirajte, a osim balzama, možete na njih namazati malo meda.

Prestanite da ih grickate

Svaki vid aktiviranja kružnog mišića takođe utiču na pojavu bora. Dakle, ispijanje pića na slamčicu, grickanje i pravljenje određene mimike usnama mogu dodatno produbiti bore.