Noćna mora za svakog muškarca: rešite najveći seksualni problem, i to veoma lako!

Iako preuranjena ejakulacija nije česta tema među muškarcima, s tim problemom susreće se 20 do 30 odsto muškaraca u nekom trenutku tokom života.

Preuranjena ejakulacija problem je gotovo trećine muškaraca, ali jedna studija nudi jednostavno i, kako se pokazalo, efikasno rešenje, piše „hot.net.hr”.

Biti brz na okidaču vrlina je koja se ceni na divljem zapadu, ali u spavaćoj sobi brzina ponekad parovima predstavlja problem. Iako preuranjena ejakulacija nije česta tema među muškarcima, s tim problemom susreće se 20 do 30 odsto muškaraca u nekom trenutku tokom života.

Nedavna studija sa Univerziteta Sapienza u Rimu pokazala je da taj problem može biti rešen i to na vrlo jednostavan način.

U istraživanju je učestvovalo 40 muškaraca (uzrasta od 19 do 46 godina) koji su imali problema sa preuranjenom ejakulacijom. Naučnici su im predložili vežbanje mišića karlice, poput Kegelovih vežbi.

Tokom 12 nedelja, muškarci koji su učestvovali u istraživanju doživeli su dramatične promene na bolje što se tiče izdržljivosti tokom seksa. Prosečno vrijeme do ejakulacije povećalo se za više od 400 odsto!

 – Ova metoda se pokazala odličnom jer su muškarci koji su imali problema sa preuranjenom ejakulacijom prevazišli taj problem uz vlastite napore, što ima i psihološke prednosti – izjavio je Carlo Bettocchi, profesor i portparol za Europsko urološko udruženje.

Kegelove vežbe jačaju mišiće karlice, olakšavaju kontrolu mokrenja, kao i postizanja orgazma. O dobrobitima Kegelovih vežbi puno se pisalo, ali uglavnom kroz savete za žene, ali ovo istraživanje dokazuje da su odlične i za muškarce.

Savet za vežbanje
Sedite opušteno i stisnite mišiće kao da pokušavate da zadržite gasove. Trebalo bi da osetite pokrete mišića. Uz pravilnu tehniku, treba da osetite spuštanje korena penisa, uz lagano kretanje testisa.

Vežbu možete da izvodite dok sedite, stojite ili ležite s lagano raširenim nogama. Polako učvrstite i podižite mišiće dna karlice i držite što jače možete deset sekundi. Odmorite četiri sekunde, pa ponovite. Vežbu ponovite deset puta.