Novak Đoković postaje gej ikona? (VIDEO)

Izgled i prefinjenost našeg najboljeg tenisera već godinama oduzima dah svim damam sveta, a od sad se i LGBT populacija klanja njegovoj ikoni Novaka Đokovića.

Britanski gej i lajfstajl časopis „Etitjud” objavio je fotografije Novaka Đokovića golog do pasa. Na većini slika Nole je samo u šorcu ili kupaćim gaćama, a magazin je svojim čitaocima poručio da čak i ako ne vole tenis, ove fotografije ći ih dvoljno stimulisati da prate beli spotr. Svi pripadnici LGBT populacije pozdravili su ovaj potez našeg tenisera, jer je to sjajna podrška njihovih prava. Srpska LGBT zajednica smatra da ovo nikako neće narušiti Novakov mačo imidž, već da će ga samo povećati. Mnogi muškarci na našim prostorima već odavno uzdišu za Novakom.
– Koliko ja pratim „Etitjud”, veliki broj sportista se slikao za taj časopis. Verujem da se Novak više našao na naslovnoj strani zato što je zgodan, a i zato što ga doživljavaju kao gej ikonu. Ipak, nije tajna da gej populacija uzdiše za njim. Još 2009. godine mi smo ga izglasali za gej ikonu – kaže za Informer, gej atkivista Predrag Azdejković.
Ovaj hrabar potez najboljeg tenisera pozdravile su i nevladine organizacije ƒ„Egal”.
– Dečko je očigledno emancipovan i bez predrasuda. U svetu se mnogo strejt ličnosti slikaju za gej magazine jer ne postoji animozitet prema njima. Novak je možda nesvesno uradio mnogo više za srpsku LGBT zajednicu nego svi aktivisti do sada – rekla je Vesna Zorić, iz nevladine organizacije.
Trener srpske teniske reprezentacije Bogdan Obradović podržao je objavljivanje Novakovih fotografija u gej časopis i on lično nema ništa protiv toga.
– Verujem da su Novakovi pogledi na to slični kao moji. A ja smatram da svako ima pravo na svoje opredeljenje – naglasio je trener Obradović.
Ovaj potez možda će navesti sve poznate ličnosti da se slikaju za neki gej časopis.