NUTELA TORTA: Laka priprema bez pečenja za maksimalno uživanje (RECEPT)

Ukoliko ste i vi ljubitelj fenomenalnog nutela krema, ovu poslasticu ćete obožavati, a možete da je napravite brzo i lako i obradujete svoje ukućane.

 

Potrebno je:

Kora

– 250 g mlevene plazme,
– 40 g putera,
– 100 ml soka od breskve, kajsije ili multivitamin,
– 30 g čokolade u prahu.

Filovi

– 250 g krem sira,
– 50 g šećera,
– 150 g nutele,
– 0,5 l slatke pavlake.

Ganaš

– 150 g čokolade “noisette”,
– 150 ml slatke pavlake.

Način pripreme

Kora

Pomešati keks, čokoladu u prahu i na laganoj vatri otopljen puter, dodavati po malo soka dok se ne dobije smesa koja se ne mrvi. Utisnuti u kalup prečnika 26 cm i staviti u frižider dok se pripremaju filovi.

Filovi

Zagrejati nutelu tako što se stavu u posudu sa toplom vodom. Mikserom glatko umutiti krem sir i šećer, zatim ovu smesu podeliti u dve posude na dva jednaka dela. Dobro umutiti slatku pavlaku. Pola od umućene slatke pavlake dodati u jednu posudu sa krem sirom, a drugu polovinu izmešati sa otopljenom nutelom i dodati u drugu posudu sa krem sirom. Premazati koru prvo sa belim, a zatim sa čokoladnim filom. Hladiti u frižideru.

Ganaš

Na pari otopiti čokoladu i slatku pavlaku, i ohladiti. Povremeno promešati dok se hladi da se ne stvori  kožica. Preliti preko torte pa ostaviti u frižideru oko 3-4 h, i vaša tortica je spremna za uživanje!

Prijatno!