O ČEMU VI MAŠTATE? Četiri fantazije u krevetu koje priželjkuju i žene i muškarci

Seksualne fantazije su još uvek tabu tema, ali za to nema potrebe.

seks
Flickr/Kena Sen

Barem tako tvrdi socijalni psiholog Džastin Lehmiler, autor knjige “Kaži mi šta želiš: Nauka o seksualnoj želji i kako ti može pomoći da poboljšaš svoj seksualni život”.

Naime, on je napravio istraživanje kojim je obuhvatio više od 4.000 Amerikanaca, a osim na pitanja o svojoj ličnosti, morali su da odgovore i na pitanja o svom intimnom životu, kao i o seksualnim fantazijama.

Zanimljivo je da je čak 97 odsto ispitanika ovog istraživanja priznalo da ima brojne seksualne fantazije, a ovo su neke od najčešćih:

Seks sa više osoba

Ovo je jedna od maštarija koju se većina ne usudi da izgovori na glas. Iako u stvarnom životu seks sa više osoba nije česta pojava, postoje ljudi koji ga praktikuju, a oni manje hrabri o njemu samo maštaju.

Osećaj kontrole

Bilo da maštaju o tome da oni vode glavnu reč u krevetu ili da njih neko drugi kontroliše, seks povezan sa gubitkom ili dobijanjem osećaja kontrole jedan je od najčešćih predmeta požude.

Želja za promenom

Nova lokacija, nova poza ili uvođenje seksualnih igračaka mogu ponovno da zapale vatru među ljubavnicima, piše Index.

Zabranjeni seks

Osobe o kojima ne bi trebalo da maštate ili mesta na kojima nije dopušteno vođenje ljubavi, samo su neke od čestih maštarija brojnih ljudi.