O ovome treba da razgovarate sa partnerom ako želite dobar seks

kinezi
pixabay

Ključ veze je, kada se sve sabere i oduzme, komunikacija. Ovih pet tematskih razgovora izuzetno su važni za održavanje zdravog i ispunjavajućeg seksualnog života. Osim toga, ovakvi razgovori će vas zbližiti.

O polnim bolestima

“Čim primetite da među vama postoji uzajamna fizička privlačnost, započnite razgovor o seksu”, savetuje svetski poznata seksualna terapeutkinja dr Laura Berman.

Ona smatra da je jako važno da pitate partnera da li se testirao na polno prenosive bolesti i HIV.

Dovoljno je da ležerno kažete: “Ja sam se testirala posle poslednjeg seksa, a ti?”.

Takva jednostavna rečenica ublažiće ton razgovora i ne podrazumeva da odmah govorite koliko ste partnera imali.

 

Šta vas uzbuđuje, a šta hladi

Razgovori o tome što vas seksualno uzbuđuje, a šta je za vas hladan tuš mogu biti teški, ali su neophodni.

Po mišljenju dr Berman ovakav razgovor treba da vodite kad nešto zapne u krevetu. Ne počinjite sa onim šta vam smeta, recite na primer:

“Uživam u seksu sa tobom i volela bih da probam i….”

Koliko često je dovoljno

Koliko god zvučalo neerotično, pokušajte da se držite nekog rasporeda za seks. Napravite kompromis, a stručnjaci preporučuju da se polni odnosi održavaju najmanje dva puta nedeljno.

Seksualne fantazije

Otvoren razgovor o ovome nije nimalo lak. Ali, će vas zbližiti najviše. Jer, samo ako otvoreno razgovarate, vaš partner može jer sigurno želi da uradi sve za vas.

Biće verovatno i neslaganja, pa je kompromis opet neophodan. Recimo, ako on želi seks na javnom mestu, a vi ne, predložite za početak vođenje ljubavi na balkonu.

O varanju

Ovo je tema o kojoj treba da razgovarate dok se ništa nije dogodilo.

Zajedno na vreme napravite spisak ponašanja koja smatrate prevarom, i ne zaboravite da se dogovorite oko toga da li ćete jedno drugom reći pinove i lozinke za mobilni, mail, kao i da li ćete tolerisati prijateljstva sa bivšima na društvenim mrežama.loading...